A legnagyobb hír a mérkőzéssel kapcsolatban, hogy a norvég csodagyerek, a csatár Erling Braut Haaland egyik októberi selejtezőmérkőzésen sem léphet pályára. Nem jó hír ez a jelenleg második helyen álló Norvégia számára, hiszen mai ellenfelük a közvetlen rivális Törökország.

A két együttes Norvégia-Törökországban sorrendben követi egymást, a két csapat között mindösszesen két pont a különbség. Ami jó hír a hazaiak számára, hogy amennyiben nyerik ezt a mérkőzést, akkor a második helyet már csak ők veszíthetik el, lévén Hollandiával már oda-vissza játszottak. A második hely ugyan pótselejtezőt ér, és nincs messze az első hely sem egyik csapattól sem, de azt nagy valószínűséggel elviszik a hollandok. 13-13 pontos a holland-norvég duó, majd 11 a török, de kizártnak tartom, hogy ez a fiatal holland csapat ne kapja össze magát. Vannak ugyan érdekes eredményeik, illetve kicsit visszaestek, de azt gondolom, hogy a norvégokat verni fogják. Akkor pedig ennek a mérkőzésnek duplán van jelentősége, mert aki itt nyer, az nagyot lép a továbbjutás felé.

Az előző mérkőzésüket simán nyerték a törökök, márciusban 3-0 lett a vége. Akkor már a félidőben 2-0 volt a törököknek, azon a mérkőzésen duplázott az a Tufan, aki nagy valószínűséggel ma is pályára lép. Azon a mérkőzésen játszott Haaland, mégis simán kikaptak a norvégok. Ma nem lesz, kiváncsian várom, hogy mi lesz így a találkozó vége. A tippem az, hogy a hazai pályán szereplő török válogatott legalább két gólt szerez a mérkőzésen, szerintem a találkozót is nyerni fogják.

Törökország - Norvégia: Törökország által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp