A második helyen álló Skócia látogat az utolsó előtti helyen álló, ötödik helyezett Feröerhez. Az F jelű hatosban ugyan vannak még nyitott kérdések, de azok már csak matematikai esélyek, szinte biztosra vehető az egyenesági kijutó, és a pótselejtezős csapat kiléte is.

Skócia jó formában várja a találkozót a csoport második leggyengébb együttese ellen. Sokat fejlődött a feröeri labdarúgás, már nem szenvednek olyan mértékű vereségeket, mint korábban. Ez meglátszik egyébkéntaz ország labdarúgó klubjain is, hiszen rendre tudnak menni a nemzetközi kupákban is egy-két kört.

Feröer egy Moldova elleni ikszel kezdte a csoportot, majd kikapott mindenki mástól a csoportban. Szeptemberben mar sikerült legyőzzék Moldovát, így az utolsó helyezett kiléte ismert lett ezáltal. Keveset rúgnak a feröeriek, viszont annyira nem is kapnak sokat, mint pár éve. Izraeltől és Skóciától kaptak négyet-négyet, de a csoportot vezető dánoktól például csak egyet. Azt is csak a legvégén, egy kiállítás bosszulta meg magát. Azért van tartás a hazaiakban, már ritkán omlanak össze, szerintem nem fognak ma nagyon kikapni.

Skóciának mennie kell azért, de játszanak még a dánokkal az utolsó fordulóban. Két könnyű mérkőzésük van, muszáj hozzák, hogy pótselejtezős helyet érjenek el. Azt gondolom, hogy be fog kezdeni a skót csapat, majd ahogy meglesz a két gólos előny, úgy fognak fokozatosan visszavenni. Nem egy olyan ellenfél a feröeri, akiktől nagyon tartaniuk kellene, bele férhet egy kis kiengedés a végén.

Kemény küzdelem várható a középpályán, mindkét csapat 5-5 középpályással kezdhet. Nagyon remélem, hogy gyorsan feltörik a vendégek a hazaiak védelmet és félidőben meglesz a tipphez szükséges két gól.

Feröer-szigetek - Skócia: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp