Mindenki szereti a heroikusságot, csodatörténeteket. Dánia esetében most ezt éljük. Christian Eriksen csodával határos megmenekülése óta a dán válogatott másik világba csöppent. A játékosok és szurkolók egymásra találtak, egymásért küzdenek. Pedig nem úgy nézett ki az Eb-n, hogy ez megtörténik, de valami mégis elhúzta őket az elődöntőig, ahol Anglia nagy csatában ejtette ki őket. Elvonatkoztatva Eriksen sajnálatos esetétől, engem mégsem nyűgöztek le a játékukkal. Olyan semmilyen, nem tudnék kiemelni semmit és senkit.

Mégis a selejtező csoportjukat hibátlan mérleggel, 7 győzelemmel, toronymagasan vezetik. Matematikai esélye még van a kiesésüknek, de elnézve a csoport erőviszonyait, ezt nemigen tudjuk elképzelni. Tehát lényegében a dánok ott vannak Katarban! Ami azonban még durvább, hogy még gólt sem kaptak eddig a sorozatban, 26-0-val állnak. Ezt meg hogyan?! Az EB-n nem tűnt annyira sebezhetetlennek ez a védelem, a finnek, a belgák, oroszok, csehek és angolok is rúgtak nekik gólt. Egyedül a walesi csapat nem tudott betalálni Schmeichel kapujába. Akkor mégis mit nézünk el, hogy most meg 26-0?

Szerintem semmit. Egyszerűen túl gyenge a többi a válogatott. Moldova és Feröer-szigetek góltalansága nem meglepetés, de Skócia sem egy nagy „wasistdas”. Két csapat tudna gólt szerezni ellenük: az egyik Izrael, akik betliztek ellenük (2-0, 5-0), a másik pedig a mostani ellenfelük: Ausztria. Bécsben azonban a „das Team” is hibázott (4-0).

Ausztria válogatottja pedig nagyon jó, karakterisztikus focit tolnak, láttuk azt az olaszok ellen. Megvan bennük a mostanában uralkodó gyors és kombinatív játékstílus, és van egy kifejezetten taktikus szövetségi kapitányuk (Foda). Az egyetlen esélyük a csoport második helyének megszerzésére, ha nem hibáznak többet, tehát a hátra lévő három meccsüket behúzzák. Az osztrákok még játszanak Izraellel, míg a dánok a skótokkal, tehát behozható a lemaradás. Csak az kell, hogy Koppenhágában meglegyen a három pont.

Épp ezért gondolom, hogy az osztrákok nagyon fognak menni előre, mindenképp győzni akarnak. A dánoknak több terük nyílik a kontrázásra, és láttuk, hogy az osztrák védelem pocsék. Ha kinyílnak, akkor esély mutatkozik a gólokra. Nem hiszem, hogy a dánok sokáig tartják ezt a kapott gól nélküli szériát, azért nem akkora csapat ők. Én tehát simán el tudok képzelni három gólt, és mindkét csapat lőhet.

Dánia - Ausztria: Gólok száma - Felett/alatt tipp