Érdekes elődöntők jöttek létre Indian Wellsben, a Mastersek történetében először alakult úgy, hogy mind a négy játékos 20-on kívül van a világranglistán, szóval most ez mindenki nagy esélye.

Egyedüliként Dimitrovnak vannak tapasztalatai Masters tornák végjátékáról, 2017-ben Cincinnatiben meg is nyerte, viszont mégsem őt érzem esélyesnek. Óriási hullámvasút a játéka, mérkőzéseken belül is képes szétesni, de egy-egy hatalmas skalp után is képes bűn rosszul játszani, mentálisan nem a legjobb a bolgár. Utolsó két meccsét szett-, és brékhátrányból fordította meg, Medvedev és Hurkacz ellen, sok időt töltött a pályán plusz később is fejezte be, mint Norrie. Kis érdekesség, hogy jóval több kettőshibát ütött a héten, mint ászt (12:5), pedig alapvetően egy jó adogató.

Cameron Norrie szinte észrevétlenül robbant be a top 20 környékére, és így az idény végefelé közeledve nagyon eredményes játékot játszik. Tornát nyert Los Cabosban, és idén minden borításon tudott döntőt játszani, igazi all court játékos. Jól irányítgat, nagy tenyeres pörgetései vannak, és a lábmunkája is kiváló. Az elmúlt hetekben verte Shapovalovot, Rublevet, de Bautista-Agutot is, döntőzött San Diegoban, az önbizalma most az egekben lehet. Saját bevallása szerint is minden téren rengeteget fejlődött ebben az évben, a fontos pontokat is okosabban játssza meg. Az elődöntőbe nagyon könnyedén jutott, Schwartzmannak mindössze két játékot engedélyezett, bitang formában van a brit.

Norrie sokkal meggyőzőbb teniszt hoz az utóbbi pár hétben, mint Dimitrov, nálam inkább ő az esélyesebb, akár egy viszonylag simább 2:0-t is el tudok képzelni.

Dimitrov, Grigor - Norrie, Cameron: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp