Az alsó ágon egy Zverev-Tsitsipas előrehozott döntőt vártak sokan a legjobb négy között, ám Fritzék beleköptek rendesen a levesbe. Életük egyik nagy lehetősége ez mind a kettőjüknek, nem gyakran lesz ilyen, hogy hullanak a kiemeltek, a nagy hármas pedig ilyen-olyan okok miatt nem indul.

Nikoloz Basilashvilinek elég rapszódikus a szezonja, igazi hullámvasút, van, hogy hetekig meccset sem nyer, aztán néha a semmiből tornát is tud nyerni. A grúz egy jdőben nem a teniszével, hanem a feleségével való nem túl nyugodt életével szerepelt a címlapokon, ami a pályán is megmutatkozott. Khachanov és Tsitsipas legyőzése óriási skalp Indian Wellsben, de kellett hozzá a görög sok hibája azért. Mind a két oldalról hatalmas kockázattal játszik, gyakorlatilag mindenhonnan nyerőt akar ütni, ami elég sok ki nem kényszerített hibát hoz.

A hazai versenyző Fritz története igazi tündérmese, négy hónappal ezelőtt térdre műtötték, éjszaka pedig már élete első Masters döntőjéért játszhat. Élvezi a közönség támogatását is, hiszem, hogy óriási szerepe volt a publikumnak Zverev szétesésében, és Basilashvili sem az a nyugodt fajta, akinezt el tudja engedni. Amerikai tenisziskola, hatalmas tenyeres még nagyobb szervával, és az átlagosnál stabilabb és laposabb fonákkal vegyítve. Sorban ejtette ki a kiemelteket, kezdve a wimbledoni döntős Berrettinivel, aztán a fiatal Sinner is simán 2:0-ra kapott ki, majd az olimpiai bajnok Zverevnek is kezet kellett nyújtania.

Fritzet stabilabbnak gondolom, kevesebb hibával játszik, és az adogatásaival több ingyen pontot tud összehozni magának, ami elég lehet a győzelemhez Basilashvili ellen.

Fritz, Taylor - Basilashvili, Nikoloz: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp