Két hete picit döcögött és nagy meglepetésre megállt a Bayern München hengere. A Frankfurt ellen megszerezték a vezetést Goretzka révén, ám utána a korai válasz megbénította Lewandowskiékat és végül nem a Bayern, hanem a Frankfurt tudta bevinni Kostic által a döntő találatot. A válogatott adta szünet kitisztíthatta Nagelsmann fejét így újult erővel vághatnak neki a leverkuseni kalandnak. A Bayern München szereti a rangadókat, láthattuk az idei szezonban a Dortmund kitömését a szuperkupában, a Lipcse elleni idegenbeli bajnokit, ahol brillíroztak a bajorok, most pedig az elől aktív és hátul rendre területet hagyó Bayer Leverkusen ellen is megvan a lehetőség, hogy egy konkrét dobogós rivális ellen tegyék helyre a dolgokat és megint egyértelműsítsék, hogy ezt a szezon is a Bayernről fog szólni.

A Leverkusen remekül fut mostanság, a Fradi elleni meccset is, ha nagy nehezen de megfordították, a bajnokságban pedig a gyengébb csapatokat képesek kitömni, láttuk például legutóbb a Bielefeldet tömték meg, az EL-ben pedig szintúgy egy négyest ajándékoztak a Celticnek skót földön.

Ám a Bayern más tészta, pláne egy bajnoki bukta után olyan élesen érkeznek a gyógyszergyáriakhoz, ami nem kecsegtet túl előszéllel. Ilyenkor a Bayern nem ismer megalkuvást, egyértelmű sikerre törekszik, ahogyan 2020 -tól háromszor is sikerült bevenni a Bayer Arenat tétmérkőzésen (4-2,4-2,2-1), úgy ezzel a kerettel most is reálisan célozhatják meg a sikert.

A Bayer és a Bayer is jól mutat ebben a szezonban ám az egyértelmű minőségi különbség ki fog jönni a vasárnap matiné során, a hagyományosan a rangadókat jól kezelő Bayern München számára. Készülhetünk egy remek gólkavalkádot hozó Bundesliga délutánra, akár egy újabb 2-4 -es eredménnyel.

Bayer Leverkusen - Bayern München: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp