A Barcánál egy új éra kezdődött, egy olyan éra, amely talán a megtisztulásról szól. A capite foete piscis. Reverter itt a nagy válogatott bohóckodás alatt előjött a számokkal, és kiderültek dolgok a múltból, valamint vázolta a jövőképet.

Egyértelmű, hogy az előző négy év felelős mindenért, és az, ami a háttérben folyt. A 2017-es évben valami 160-200 millió euró adóssága volt a klubnak (papíron), ez az előző évek felelőtlen vezetése mellett 1350 millió euróra hízott. Reverter elmondta, hogy az adósság nagy részét teszi ki négy játékos leigazolása, (mondta nevek nélkül), 300 millió euró kidobott pénz. -teszem hozzá én. Neveket nem említett, de azért nagyjából lehet sejteni, kikre gondolt, szerintem a négyben minimum 2, de inkább három-négy francia játékos van. Dembelé egészen biztos, talán minden idők legnagyobb pénzkidobása volt úgy all time a futball történelmében...

1350 millió euró nem kevés. Messi fizuját nem kell állni, rengeteg játékos ment bele a fizucsökkentésbe, amivel picit sikerült spórolni. Persze az adósság olyan dolog, amit törleszteni kell, így a Barcelona újabb hitelt vett fel, 2%-os kamatra közel 600 millió Eurót... (Megjegyzem, ez nem is rossz dolog jelen helyzetben)

Ezek halandó számára felfoghatatlan számok. Mindenki tudja, vagy legalább sejti, milyen simlis dolgok folytak a háttérben, de gyakorlatilag ott a fejeseknek egymást bíróságon b@szogatni gyakorlatilag felesleges, nagyon úgy néz ki, a jelenlegi vezetés amellett van, hogy a klubot visszahozza picikét stabilabb állapotba.

Igen ám, de ha már pénz, akkor kegyetlen szükség van arra, hogy a BL-ben a csapat továbblépjen, meg arra is, hogy ebben az idényben BL-indulást harcoljon ki. Jelenleg a BL-ben 0 pont 0 kaput találó lövéssel, szóval a Kijevet oda-vissza, előről hátulról tömni kell. A bajnokságban pedig jelenleg szintén nem áll jól a csapat, mindössze a 8. helyen posztol.

Márpedig ha idén nincs továbbjutás, jövőre nincs BL-főtábla, a költségvetésben keletkezett lyukak foltozása nehézkesebbé válik, mert az tuti, hogy a jelenlegi vezetés azzal mindenképp számolt, hogy a BL folyamatosan termeli a zsetont.

Kitért még a La Masia reformjára, egyéb dolgokra, de itt a lényeg, hogy lássuk, milyen a klub háttere. A Barca nagyon közel volt a totális csődhöz, szóval mi Barca-fanok úgy nézzük ezt a picikét döcögő csapatot, hogy jelen helyzetben annak kell örülni, hogy még az élvonalban van.

Reverter elmondta, hogy a terv megvan, hogy türelmet kér, és nem kertelt, lesz egy-két olyan év, ahol a nadrágszíjon húzni kell. Persze azt is látjuk, hogy jó dolog a fiatalok beépítése, de csupa 17-20 éves sráccal nem lehet a top4-ben lenni, kellenek a rutinosabb játékosok.

Ha már megújulás, emlékezhetünk a Valencia helyzetére, szintén a csőd közelében voltak, amikor Peter Lim letett egy nagyobb összeget az asztalra, és mentette a csapatot. Aztán hogy üzletként kezelte a csapatot, projektnek tekintette, sok szurkoló nem vette jó néven. Azt sem, hogy utána az öregeket kiszórták, Parejók repültek... A 30+ éves játékosok repültek, fiatalított keret jött, ahogy most ezt látjuk a Barcánál. Tehetséges, keveset kereső, agilis focisták. Működő terv egy szintig. Bordalás mester érkezésével egy olyan vezető is jött, aki képes a szarból is várat építeni, EL-be vitte a Getafét, ami abban a ligában nem kis tett!

Szóval nagyjából hasonló a két csapat helyzete, csak kb 2 év csúszásban van a Barca.

Kéne írni a meccsről is, de csak keveset. A szünetben a Valencia több spílere felépült, aki a tippem segítheti. Soler, a penaltykirály, és Gaya valamint Gomez. Mindhárom srác segít a tippen, Gaya is, mert bár szárnyvédő, Guedes mögött nem kis melót tesz oda a szélen.

A Barcánál Fati tovább erősödött fizikálisan, Dembélé is bevethető egy 30-45 percre, ahogy bemutatkozhat Agüero is. Kell is, mert kilences nem nagyon van. De Jong van, de minek...

Az én tippem, hogy mindkét félidőben lesz gól. A Barca és a Valencia jó meccseket szokott játszani. Jó az időpont is, este 21:00, az igazi gálaelőadás, totál más hangulata van, mint egy kora délutáni bohóckodásnak.

Én azt mondom, mindkét félidőben lesz gól, bízom benne, hogy jó és élvezetes meccset látunk.

Azért (is) tetszik a tipp, mert mindkét védelemben benne van a hibázás lehetősége, és mindkét csapat képes megsebezni a másikat. Ráadásul a párharc az előző 2-3 szezonban a büntetőkről is szólt, utolsó 5 meccsük 5 büntetőt hozott, hátha Manzano spori is ítél egy-két tizit, amit Depay vagy Soler beguríthat.

FC Barcelona - Valencia: Gól mindkét félidőben - Igen/Nem tipp