ÁÁÁ, ez olyan meccs, amit a darts-kedvelők élőben szeretnének látni, már ha nem is a helyszínen, de legalább a TV-ben élőben nézni. Kegyetlen a két pali, a formákat illetően a két legjobb formában lévő játékos (Noppert, bocsi :D)

Van Gerwen valami elképesztő most ezen az EB-n, úgy játszik, mint fénykorában, amikor nem nagyon lehetett elleni mit tenni, nyert, nyert és nyert. Krcmar ellen 100 feletti átlag, Wade ellen picivel 100 alatt, de annyira jó húzása volt mindkét meccsnek, annyira ment Gerwen, hogy nekem simán olyan érzésem volt, hogy minimum 105 felett van. Persze nagyon nem mindegy, hogy valaki hány nyilat dob duplára, mert a duplára dobott hibázott nyilak kegyetlenül rombolják a statisztikát. Ezért fordul elő például, hogy valaki úgy kap ki mondjuk 6-2-re, hogy a vesztes fél átlaga jobb...

Van Gerwen nagyon tolja, itt a kérdés, hogy a délutáni időpontban is meglesz-e nála az a lendület, Szerintem igen!

Gerwyn Price teljesítményére is elismerő szavakat lehet írni csakis, ahol elindul, ott kb nyer, vagy minimum döntőig megy. Legutóbb jó barátja, honfitársa Clayton elpáholta a WGP finalben, de Clayton űrdarts-ot tolt, a dupla szektorokat úgy dobta, mint átlag darts-os a szimpla szektort.

Az a meccs bizonyította, hogy Gerwyn Price is verhető, és Gerwenben most olyan lendület van, hogy ilyet tényleg nagyon rég láttunk tőle. Első nyilai rendre T20-ban landolnak, második és harmadik nyilait olyan ütemben húzza az elsőre, hogy az elképesztő. Látszik az egész mozgássoron, hogy nagyon érzi most a játékot, bízik a T20-jában, sokkal kevesebbet vált le T19-re, mint korábban, és több 140-et, több 180-at dob. Én most nagyon úgy vagyok vele, hogy a kopasz megállíthatatlan. Persze a darts olyan sport, ahol egyik nap ilyen, a másik olyan. De MVG-ben olyan tűz ég, hogy nem mernék ellene tenni. Wade is jól tolta tegnap, úgy kapott ki 10-4-re, hogy még simább lehetett volna a vereség, csak talán 2 leg is bullra jött ki, nüansznyi kellett volna, hogy Gerwen 25-helyett a bullt kidobja. Egyszer 170-nél kellett volna neki a bull, amikor épphogy 25 lett, és talán volt még egy magasabb kiszállója, amikor bullra hibázott, de ezt már lehet keverem, a 170-es kísérlete az fix. Apró biztonságot is adok a tippnek, ahol a döntő leg elvesztése is belefér, de én ilyen 10-7-et, 10-8at látok magam előtt MvG javára.

Price, Gerwyn - van Gerwen, Michael: Kör hendikeppel - Hendikep tipp