Pool szimpatizánsként szemezgettem az első kalapos ellenfelekkel a BL csoportkör sorsolásánál, és úgy voltam vele, hogy bárki jöhet csak az Atleticoval ne kelljen játszani, és mit ad Isten, csak ők kerültek az első kalapból a Poollal fémjelzett csoportba.

Több szempontból is kellemetlen ellenfélnek tartom az Atleticot, egyik a nagyon stabil védekezésük, aminek köszönhetően nagyon szép eredményeket elértek, hátul nagyon kompaktak, nem nagyon jönnek ki a védekező harmadból, ezáltal kontrákra nem nagyon lesz lehetőség, ráadásul elit színvonalon tudnak alárendelt szerepet játszani az olyan mérkőzéseken, mikor náluk jobb játékerőt képviselő csapattal találkoznak.

Másik ami miatt nem szerettem volna őket kapni, az pedig ez a spanyol-dél amerikai szimuláló, fetrengő, játékvezetőt inzultáló viselkedés, amit minden mérkőzésen előadnak, a padon Simeone kergeti őrületbe a játékvezetői brigád tagjait, míg a pályán olyan "aranyos"' emberkék vannak, mint Suarez.

Igazából egyik csapatnak sem fontos itt a három pont, Milan-Porto elleni páros ellen eredménytől függően, fog kikerülni a továbbjutó kiléte, az meg, hogy első vagy második helyen mész tovább a csoportból a tavaszi menetre szinte lényegtelen.

Ha Atletico mérkőzés akkor adja magát a kevés gól, ha Pool akkor már nem annyira, ugyanakkor a BL meccseket rendszerint szereti Klopp beáldozni, rotálásra használni, és nagyobb hangsúlyt fektetni a hétvégi bajnokira, hiszen a BL ezen szakászán elbukott 2-3 pont a végelszámolásnál nem fog olyan sokat számítani. Éppen ezért egy felforgatott kezdőt várok, olyan nevekkel mint Gomez, Konate, Tsimikas, középen Oxlade, elől pedig Salah/Mané pihentetését várom, és akár egy meglepő Minamino kezdőbe való nevezését.

Két óvatos csapat óvatos mérkőzését várom, ahol nem szabadna normális körülmények között 4 gól szülessen.

Atlético Madrid - Liverpool: Gólok száma - Felett/alatt tipp