Nagyon szenvedős egyenlőre a post Messi időszak a Barcelonánál. Döcögnek a bajnokságban, viszont ott az idei célkitűzés, a BL kiharcolása nem hiszem problémás lenne, mivel a két madridi csapat mellett nem nagyon van olyan gárda aki veszélyeztethetné a top 4-es pozicióját.

Ugyanakkor az idei BL eddig nem ízlik Koemannak és a csapatának. Két meccsük ment le, és eddig úgy állnak 0 ponttal 0-6os gólkülönbséggel, hogy még kapura tartó lővésük sem volt. Az első Bayern elleni hazai vereség még kalkulálható volt, hogy egy Prime Bayern átgázol ezen a több sebből vérző, átalakulás közepén lévő Barcán, ugyanakkor a Benfica elleni tükör sima vereség már mindenki szemében egy hatalmas tüske. Volt szerencsém végig nézni azt a találkozót, hát nem nagyon volt benne a meccsben a Barca feltámadás. Szerencséjükre a hétvégén nyerni tudtak a Valencia ellen hátrányból fordítva, viszont az az ember érzése, hogy egy 18 éves gyerektől várják a megváltást. Ha Ansu Fati villani tud, ahogy tette a hétvégén, gól és kiharcolt tizenegyes, akkor lehet keresni valójuk, ha ő nincs, akkor hiányzik a csapatból az átütő erő. Hátul bizonytalanok, elől meg erőtlenek, ilyen előjelekkel nem nagyon van kilátásban egy több gólos győzelem. Ha az oddsukat kicsivel magasabbra húzták volna, 1,40-1,50 környékén akkor lenne lehetőség a hazai győzelemben, így viszont érdemesebb rámenni a vendég hendire.

Dyamo Kyivről nincs sok információm, csak az idei BL eredményeikből tudok kiindulni. Azt a Benficát tudták 0-án tartani az első fordulóban, amelyik simán verte a Barcelonát, sőt a hosszabbításban a győzelmet jelentő gólt is megszerezték az ukránok, amit végül a VAR vett el tőlük. Következő meccsükön a Bayern 3.37es xGre tudott lőni 5 gólt, ami egy ilyen szintű csapat ellen ha játszol benne van, viszont ellenük is összehoztak 0,88-as xG-t ami idegenben a németeknél igencsak szép teljesítmény.

Egy szenvedős hazai győzelmet várok, ahol nem fognak két gólnál többel nyerni a hazaiak.

FC Barcelona - Dynamo Kyiv: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp