Húzom-halasztom ezt a meccset, illetve ezt a tippet, és már jó rég be akartam írni, de mindenképp szerettem volna megvárni a BL-fordulót, nem történik-e valami meccset befolyásoló dolog, pl. kidőlt 5 Madrid-spíler, vagy hasonló.

Nos nem történt.

A két klub jelenlegi helyzetét ismerjük. Amíg a Barca egy nagyon nehéz fázisban van, addig a Real Madridnál zökkenőmentesen megy minden. A Királyiak nem törtek össze, amikor CR eligazolt. Akkor sem, amikor Ramos és Zidane is elment. A folyamatosság látható, és ahogy mentek Benzema mellől a klasszisok, úgy csillog egyre inkább Karim. Vini JR kiváló formában, de erről később.

A Barca helyzetéről pedig nagy vonalakban szintén mindent tudunk. 1350 millió Eurós adósság, újabb 600 millás kölcsön, hogy az előzőt fizetni tudják vissza, de azért a kialakult helyzethez képest látszik a fény az alagút végén. A tehetséges fiatalok megvannak, és be is vetik őket, játszanak pár meccset, és már vihetik is őket. Kivéve Pedrit, akinek a kivásárlási ára 1 milliárd Euró :D

Nagyon fiatal csapat lett a Barca, de nagyon rutintalan. Az pedig nagyon úgy néz ki, hogy ezt Koeman viszi végig, legalábbis az idény végéig szerintem változás a padon nem lesz, a Barcánál minden egyes Eurót meg kell fogni.

A két együttes előző három meccsét már a Real Madrid nyerte. Ez jelent valamit. Az szintén, hogy a BL-ben két hasonló erősségű ukrán csapattal játszottak, de amíg a Barca otthon kiizzadt egy szűk 1-0-t a Kijev ellen, a Real Madrid idegenben verte 5-0-ra a Sahtart.

A katalán csapatnál a védelem közepe elég ingatag lábakon áll. Kezdjük ott, hogy Pique egész idényben sérülten játszik. Pique messze van a 100%-tól, de nem pihenhet, játszania kell. Teszi ezt alázatosan és bár pacekra fiatalabbnak tűnik 10 évvel, de SÉRÜLT. Ha lenne egy lojális és jó formában lévő Umtiti vagy Lenglet, Pique meccseket hagyna ki. Határon van a spanyol védő, hogy kidőljön hónapokra. Pech, de nem kicsi, hogy Araujó is kidőlt, pedig jelenleg a Barca legjobb belső védője, ráadásul Pique-hez hasonlóan elöl gólképes srác. Marad Pique, aki ugye sérült, de játszik, és akkor mondjuk Mingueza és Lenglet duója.

Ha ezt nézzük, és azt, hogy a Madridnál van egy élete formájában focizó Benzema, és élete formáját futó Vini Jr, hát lesz baj. A Barcánál egy rutintalan középpályás sor, míg a Real Madridnál vb-győztes játékos, Aranylabdás játékos, és Casemiro meg Valverde közül lehet választani.

Ráadásul a Madridnál Militao felépült, Alaba képességeit ismerjük. Kérdés a széleken lesz, de stabil ez a Real, szerintem ezt a meccset egyelőre a rutin nyeri a fiatalság felett. Hiába az idegenbeli szereplés, az utazás, e találkozó vasárnap lesz, addig százszor kipihenik, ráadásul sima volt a Sahtar elleni találkozó, 0-4-nél már jött cserebere, senki sem fáradt el, és a Madrid előző bajnokiját is halasztotta.

FC Barcelona - Real Madrid: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp