Az európai foci kupaporond átszervezésének köszönhetően, olyan csapatok, mint a Bajnokok Ligáját rendre megjáró Tottenham és AS Roma is a Konferencia Liga küzdelmeibe kényszerültek. Ezt dobta a gép akkor itt kell helytállni és a Mourinho vezette portugál "mágus" ennek szellemében sikeresen is szerepel Európában, hiszen a CSZKA Szófia ellen 5-1 a Zorya Luhanszk ellen idegenben pedig 3-0 -ra diadalmaskodtak. A bajnokságban idegenben egy hármas vereséget számláló sorozaton vannak túl, a hétvégi Juventus elleni minimális 1-0 -ás vereség fájdalmasan hathatott, de pont jókor jön a Bodo Glimt elleni meccs, ahol lehet javítani. Márpedig itt is van tét, hiszen, ha nyerne a Bodo, akkor átvenné az első helyet és ugye ezt a presztízs veszteséget nem engedhetik meg a farkasok maguknak.

A Bodo norvég bajnokként most egy 12 meccses veretlenségi sorozatban van és a Molde több remis bukdácsolása után vezetik az Elitserien pontvadászatát. Ám azt is látni kell, hogy Topligát képviselő, igazi sztárcsapattal nem is játszottak a vikingek. A Roma teljesen más tészta, minőségi kerettel, minden posztra megfelelő helyettesekkel, az említett Juventus ellen elbukott bajnoki pedig csak még élesebbé tehette az olasz együttest.

A Bodo Glimt még júliusban a Legia Varsó ellen búcsúzott a Bajnokok Ligája selejtezőtől, azóta ilyen nemzetközi látogatóik voltak: Valur, Prishtina, Zalgiris, Zorja Luhanszk ... AS Roma más dimenzió.

Eljött az a pillanat amikor a norvégok szép sorozata véget érhet, de abban biztos vagyok, hogy Mourinhoék a sajtot nem hagyják kiénekelni a szájukból ami most képletesen a csoport első pozíciót jelenti. Tippem: 1-2 vagy 1-3

Bodø/Glimt - Roma: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp