Újra Haaland nélkül kell felálljon a vendég Borussia Dortmund együttese. A norvég csatárnak az Ajax elleni mérkőzés során újult ki egy korábbi sérülése, ezért a sárga-feketéknek nélkülözniük kell egy pár hétig.

A hétközi, Bajnokok Ligája mérkőzés igencsak gyatrára sikerült. Hollandiában sikerült 4-0-ra kikapjon az együttes, ráadásul teljesen megérdemelten. Az egyetlen pozítivum, hogy még így is meglehet a továbbjutás, de már csak a második helyen.

Amit nem értek az az, hogy Haaland helyére miért nem igazoltak vérbeli csatárt. Az Auba-Lewa csatárkettős óta nem volt két minőségi gólszerző a csapatban, és azóta sem terveznek igazolni. Nem értem, hogy ez miért jó, de majd ma ismét jöhet Reus, Mallen vagy épp Brandt előretolása. A kisebb csapatok ellen ez elég lehet, demi történne, ha a center mögötti hármasból kiesne valaki? Remélem azért igazolnak valakit előre, mert Knauff és Moukoko is elég tapasztalatlan még.

A Bielefeld csapata jelenleg a tizenhetedik, utolsó előtti helyen áll. 0-5-3-as mérlegük nem annyira rossz, mármint a három vereség. Nyerni még nem sikerült nekik, és még csak a közelében sem jartak. Gyenge a védelmük és sajnos a támadók sem annyira jók. Erősebb csapattal szemben kaptak egy hármast vagy négyest, reményeim szerint azért a Dortmund is rúg nekik ennyit.

Szerencsére jövőhéten 'csak' kupameccs az Ingolstadt ellen, akik annyira gyengék most, hogy a Bundesliga II utolsó helyén állnak most. Tartalékolni itt nem kell a vendégeknek, vagyis talán a jelenlegi legerősebb kezdővel állhat fel Rose. Minimum három Dortmund gólt várok, úgy gondolom, hogy vezetni fog egy-két gyors kontrát a második helyen álló csapat és betalálhat akár abból is.

Arminia Bielefeld - Borussia Dortmund: Borussia Dortmund által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp