Moszkvában már az elődöntőket rendezik ezen a napon. A Kremlin Kup keretein belül a lányoknál van akinek elég volt másfél meccs, hogy eddig jusson. Sakkari a kiemelésének köszönhetően és Kalinskaya feladásának révén összvissz egy keményebb meccset kellett, hogy játszon, de a volt román világelsőt is könnyed két breakelt 6:4 -el tette partvonalon kívülre. A görög pedig itt is van az elődöntőben. Az ellenfél a hazaiak örömére az orosz színeket képviselő Alexandrova, aki a nem túl sikeres 2021 -es év végén megrázta magát és az orosz fővárosban a négy közé került. Jabeur a sikeres Indian Wellsi domborítás után könnyen feladta a meccsét az orosz lány ellen, Kalininanak sosem a terem volt a terepe, míg láthattuk, hogy Sabalenka finoman szólva sem erre hétre hozta a csúcsformáját és nem tudta fókuszálni a motivációját.

Tehát óriási produkciót leteríteni semmelyiküknek sem kellett, hogy elérjék ezt a sikert. Sakkari Halep elleni meccse azonban szépen rávilágított, hogy a hellén lány komolyan, a ranglistás helyezéséhez méltó produkciót tud a héten felvonultatni. Minőségi ellenféllel szemben a legjobbját tudta hozni Sakkari, nagyon egyben volt a játéka. Alexandrova a szebbik arcát vette elő, de ehhez , hogy itt legyen az is kellett, hogy egy alul motivált Sabalenka jött szembe vele. A két játékos játékstílusa hasonlít, nagy munkabírás, belemenni a hosszabb labdamenetekbe is, de egyértelműen egy polccal magasabb szinten műveli ezt a játékot Sakkari.

Eddig háromszor találkoztak, ITF szinten 2015 -ben Lengyelországban, 2016 -ban Szegeden salakon verte a görög az oroszt és WTA szinten is ez a tendencia folytatódott 2019 -ben San Joseban. Most sem változik semmi, látva Sakkari motiváltságát úgy vélem megint érvényre juttatja nagyobb tehetségét a görögök játékosa

Alexandrova, Ekaterina - Sakkari, Maria: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp