Kíváncsian vártam hogyan reagálnak a bukik a hét történéseire a Nyíregyháza Spartacus FC - Szolnoki MÁV FC magyar másodosztályú találkozó kapcsán, s mivel kedvemre való oddsok kerültek megállapításra, ezért úgy gondolom érdemes foglalkoznunk a hazai esélyekkel. Sem a hazaiaknál, sem a vendégeknél nem telt eseménytelenül a mögöttünk álló hét. A Szparinál, mint olvashattunk róla, egy edzőcserével egybekötött szakmai stáb csere történt, míg a vendégek egy, a hatodik fordulóból elmaradt bajnoki pótlásával egyenesítették ki a tabellát. Mind a két esemény pozitív hatással lehet a tippemre, ami bár első blikkre kockázatosnak tűnhet, de szerintem jó esély van a realizálódására.

Meglepő, de vitathatatlanul indokolt lépésre szánta rá magát a hét elején Révész Bálint, a Nyíregyháza többségi tulajdonosa, amikor megköszönte Szergej Pacaj vezetőedző és vele együtt Sándor István és Ifj. Sándor István munkáját. Helyére az a nyíregyházai kötődésű Feczkó Tamás lett kinevezve a Szpari edzőjeként, akit a szabolcsi megyeszékhelyen már régen vártak a szurkolók erre a posztra. "Új seprű jól seper" tartja a mondás, de nem emiatt fog szerintem nyerni a Nyíregyháza. Sokkal inkább azért, mert Feczkó karaktere ilyen rövid idő alatt is elő tudja majd hozni a játékosaiból azt a pluszt, ami a győzelemhez szükséges. Hiába rendezik Balmazújvárosban a találkozót, biztos vagyok benne, hogy sok Szpari szurkoló elkíséri majd a kedvenceit az új tréner bemutatkozó meccsére és megpróbálja Őket a győzelembe hajszolni. Ehhez a stabil védelem már adott, hisz az eddig lejátszott hat "hazai" találkozójukon csak 4 gólt kaptak a piros-kékek. Sokkal inkább a támadószekció hatékonyságát kell helyretennie az új szakmai stábnak. Már három találkozó óta gólképtelen a Szpari, tehát a Gresó Mátyás vezette csatársorba kell az első új impulzusokat beleplántálnia a debütáló edzőnek.

Eltiltását letöltve visszatérhet a szolnoki kispadra az a Csábi József, aki valamikor dolgozott egy stábban Feczkó Tamással. Ez az egymás elleni meccselés különös pikantériája lehet a találkozónak. A hétközi Csákvár elleni bajnokin edzője nélkül ért el a vendégcsapat 2:2-es döntetlent úgy, hogy a hazaiak félidőben már 2:0-ra is vezettek. Na ezt nem fogja megengedni a Nyíregyháza. Nem csak azért, mert a Szpari nagyságrendekkel jobb csapat szerintem, mint a Csákvár, hanem azért is, mert ha a Szpari eljut odáig, hogy vezessen, akkor be is fogja gyalulni a szolnokiakat. Feczkó ki fogja belőlük hozni azt az egészséges "gyilkos ösztönt", ami ehhez a győzelemhez kell. Meg legyünk őszinték, Magyarországon vagyunk, s mint tudjuk itt a heti két meccs ugye fárasztó a kedvenceknek.

Lehet, hogy minden gondom-bajom ellenére nagyon rózsaszínben látom most a világot, de szerintem ezért a tippért nem kell sokat izgulnunk.

Nyíregyháza Spartacus - Szolnoki Máv-Mondi: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp