Ellenállhatatlan az észt szőkeség. Anett Kontaveit nem tudja megtagadni magát, a legjobbjára gyors borításon azon is belül teremben képes, ahol anno gyerekként a tenisz alapjait is elsajátította. Az idei terembeli teljesítménye több, mint meggyőző. Ostravaban szeptember végén úgy nyerte a WTA tornát, hogy szettet sem vesztett a Cirstea, Badosa, Bencic, Kvitova, Sakkari ötöstől, sőt földbe döngölte őket, rendre breakelt szettekben.

Itt a Kremlin Kupán is folytatta a megkezdett útját, ahol Siniakova és Petkovic után újabb TOP játékosoknak mutatta fel a stoptáblát. Muguruza kapott két karót, 6:1,6:1, de Vondrousa is sima verést nyelt be 6:3,6:4 -el. A balti szépség tehát az orosz fővárosban is folytatja és szettveszteség nélkül jutott itt is a fináléba.

Alexandrova számára nem sikerült túl fényesen ez az év, de hazai környezetben összekotort egy jobb eredménysort, így a közönség legalább tud egy hazai versenyzőnek szurkolni vasárnap.

Az orosz lány a szebbik arcát húzta elő erre a hétre, a Sabalenka elleni siker kirakatba való, de látni lehetett, hogy a fehérorosz látványosan alul motiváltnak tűnt, nem futott úgy a keze, mint szokott, ezen kívül Jabeur és Sakkari ideje korán feladta ellene, így juthatott a vártnál könnyedebben ide a döntőbe.

Ám itt már nem lesz ajándék, Kontaveit bombaformában, talán az tis lehetne mondani teljesen mindegy ki érkezik számára a terítéken, ő elsöpri azt. Márpedig látva Ostrava után az e heti moszkvai produktumát, nagyon közel van ahhoz, hogy a Kremlin Kup trófeáját is szett elvesztése nélkül gyűjtse be. Szerintem a Kontaveit henger ma Alexandrovát is maga alá gyűri.

Alexandrova, Ekaterina - Kontaveit, Anett: Szett hendikeppel - Hendikep tipp