A Spal - Como alsóházi rangadóval zárul az olasz másodosztály kilencedik fordulója. Ez a Ferraraban játszandó találkozó különös jelentőséggel bír mind a két kék-fehér alakulat számára, hisz bármelyikük nyer, lépéselőnybe kerülhet riválisával szemben. Egy esetleges döntetlennel viszont egymást ránthatják a mélybe. A bukik és valamilyen szinten én is, inkább a hazai csapat sikere felé hajlok a 15. és 16. helyezett alakulatok megmérettetésén, de a Serie B-ben nem egy életbiztosítás végeredményre fogadni. Ezért a gólok felől közelítettem egy olyan opcióra, mely kellő biztonsággal játszható.

Hektikus bajnoksága van a spanyol Pep Clotet által irányított hazaiaknak, ennek is köszönhetik mostani helyezésüket, de a saját otthonukban rendezett mérkőzéseiken nyújtott teljesítményük eddig több mint jó. Két győzelem mellett két döntetlent értek el a Stadio Paolo Mazza-ban, amit ma tovább javíthatnak. A négy hazai találkozójukon elért 11:5-ös gólkülönbségük teljesen jó alapot szolgáltat a tippünknek, főleg annak tükrében, hogy meghatározó hiányzójuk a legfrissebb infók szerint nem lesz. Így Clotet számíthat mind a két gólérzékeny játékosára Lorenzo Colombo-ra és Federico Viviani-ra. Ők ketten önmagukban is szállíthatják a tippünket, de nézzük meg mire számíthatunk vendégoldalról.

Nos, akárhonnan nézzük egy harcos, eredményeit tekintve feljövőben lévő csapatot küldhet csatába a vendégek trénere, Giacomo Gattuso. Az újonc vendégcsapat még riválisánál is jobban beragadt a rajtnál, viszont a legutóbbi két mérkőzésük győzelme arra enged következtetni, hogy nyolc forduló elteltével megérkeztek a bajnokságba, felvették a liga ritmusát. Ennek első kárvallottja az a Brescia volt, akit pont három hete hagytak helyben, egy 2:4 formájában a Stadio Mario Rigamonti-ban. Legyünk őszinték, oda azért nem igazán győzni járnak az ellenfelek, tehát Spal-ba sem kell feltartott kezekkel kimenniük a pályára. Házi gólkirályuk Alberto Cerri kihagyta a legutóbbi találkozójukat, ahol hazai pályán nélküle is legyőzték az Alessandria-t. Ez szintén növelheti tippünk erejét, hisz láthatjuk a Como eredményei nem egy-két játékos formájától függenek.

Nem ez a két csapat a legélesebb kés a fiókban, de egymás ellen simán játszhatnak egy élvezhető, gólokban gazdag találkozót.

Spal - Como: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp