Moszkvából Szentpétervárra költöznek át az Oroszországban szereplő ATP játékosok. Az ausztrál Duckworth már Moszkvában megmutatta magát, de Struff az antwerpeni versenyről repült a cári orosz fővárosba. Két ellenkező formát mutató játékos ütközik az első fordulóban. Míg Duckworth a nyár végeztével egy igen egyenletes tendenciát mutató remek formára talált, az isztambuli Challengeren tornát nyert, majd a kazah fővárosban ATP tornán döntőzött, Szófiában pedig szintén ATP turné versenyen negyeddöntőzhetett. Addig Struff teljesen elvesztette a ritmust és a számára oly kedves és stílusához eddig passzoló teremben is a szétesett játékát mutatta be, mintha a gondolatai teljesen máshol lennének. Június közepétől maximum egy meccseket nyert, de a következő lépcsőn simán elhasalt.

Duckworth nagyon agresszív játékot produkál mostanság, nyomást tud gyakorolni az ellenfelek fogadójátékaira is ezzel a stílussal, nem véletlen, hogy például Sinnert verte is és egy másik meccsen is alaposan megszorongatta a fiatal olaszt.

Struff idén fedett környezetben négy sima két szettes vereséget nyelt be, egyedül Ramost sikerült három szettben legyűrnie. Duckworth a múlt héten csak az elődöntőző Khachanov ellen búcsúzott döntő szettben, de ez a vereség biztosította számára, hogy a szentpétervári hetet kipihenten kezdhesse.

Látva a formabeli jelentős, elvágólagos különbségeket én egyértelműen az ausszi sikere mellett kardoskodom. A nagyobb önbizalma és vállalkozó képessége, a másik oldalon pedig Struff látványos önbizalomhiánya összegezheti majd az ausztrál továbbjutást a második körbe.

Struff, Jan-Lennard - Duckworth, James: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp