Mi történt Alex De Minaurral? A tehetséges ausztrál, még mindig csupán 22 éves fiú ebben az esztendőben csak árnyéka a korábbi önmagának. Az év elején megnyerte az antalyai tornát, utána a füves szezonban alakított nagyot, hiszen a Queens Clubban elődöntőzött, majd Eastbourneban újabb ATP tornát nyert, de ezek után az év második fele teljes homály. Első körös búcsúk tömkelege esetleg második meccs, de semmi több. A fedett pályás szezonban tavaly az antwerpeni tornán döntőzött, most egyből kizúgott. Metzben és Szófiában Giron kétszer is két szoros szettben 2-0 -val küldte vissza a repülőre, míg Antwerpenben Nakashima már-már arcpirítóan sima meccsen 6:4,6:0 -val jelezte, valami nincs rendben De Minaurnál.

Újabb hét, új esélyek, de semmi pozitívum nem mutat előre, hogy lenne változás. Kevin Anderson szereti ezt a tornát az elmúlt években győzött is Bécsben és volt elődöntős szereplése is. Most a selejtezőből indult, de ez csak erősítheti, hiszen kellően beütött állapotban, megérezve a pálya szegleteit várhatja az első főtáblás meccsét.

Rodionovot könnyed két szettben verte, vasárnap nehézkesebb "szülésen" esett át, de látva Carballes Baenat, az egyik legjobb teljesítményét vitte pályára az ibériai.

Egy jó formában lévő De Minaur ellen egy ki-ki meccsre számíthatnánk. Az oddsmesterek e mentén haladva körülbelül azonos esélyszámokat adtak meg. Amellett azonban blődség lenne elmenni, hogy látványos az ausszi visszaesése, márpedig egy jobb passzban lévő Anderson nem szokott kegyelmezni, a labilisabb ellenfeleinek.

De Minaur, Alex - Anderson, Kevin: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp