A legutóbbi szezonban utolsóként kieső Budafok a jelenleg NBI -es sereghajtó fővárosi lilákat az Újpestet fogadja. A Budafok számára ajándék volt a fél szezon utáni NBI -es feljutás és azt már most látni, hogy a Boér Gábor vezette MTE nem mostanság váltja meg újra a legmagasabb osztályba szóló retúr jegyét, sőt inkább a kiesés elleni harcban lehet érdekeltsége.

A hétvégén egy lagymatag gól nélküli 0-0 -t vívtak a Budaörssel, előtte pedig a Mecsek-alján kaptak ki 3-1 -re. A legnagyobb gond a góllövés tudományának elfelejtése, a legutóbbi öt bajnokin, leszámítva a Szentlőrinc elleni egyetlen 2-1 -es sikert, összesen egy gólra voltak képesek a budafokiak.

Az Újpestnek úgy kellett a hétvégi siker, mint egy falat kenyér. Igazi küzdés árán, a korai Pauljevics kiállítás után majdnem az egész meccsen emberhátrányban harcolva, egy ordító Musliu bakit kihasználva a 10. bajnokin megszerezték az újpestiek az első sikerüket. Ugyan nem mozdultak el az utolsó helyről, de mi ha nem egy ilyen siker hozhatna lendületet és szolgálna a keretre nézve kohéziós erővel.

Ezek után a budafoki hétközi Magyar Kupa túra előirányozhatja az újabb sikert. Adva van a jó hangulat, ráadásul az Újpest igazi kupa specialistává nőtte ki magát az elmúlt években.

A Budafok gyenge támadójátékát könnyedén kikapcsolhatják, az NBII -es szintet pedig ez az Újpest is tudja kezelni, egy-két megindulás a szélen a gyors játékosaiknak köszönhetően magával hozza majd a viszonylag sima Kupa továbbjutást. Tippem: 0-2 -es lila győzelem.

Budafoki MTE-Újbuda - Újpest FC: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp