Az élet azt hozta, hogy megismétlődik a tavalyi bécsi találkozása Dimitrovnak és Tsitsipasnak, csak nem a nyolc közé jutásért, hanem már az első fordulóban. Tsitsipas nem a legsikeresebb őszön van túl. A világranglista harmadik görög a US Openen a spanyolok baby-Nadaljának kikiáltott játékosa (Alcaraz) ellen vérzett el egy ötszettes "regény" keretén belül. Indian Wellsben pedig a végül döntős Basilashvili ellen hajtott fejet a negyeddöntőben.

Amit lehet látni, hogy Tsitsipas rendre nagyokat küzd, többnyire három szettesekbe torkollik a fellépése, Indian Wellsben Fognini, De Minaur és az említett Basilashvili csörtéje is döntő szettes lett. Ami jól mutatja küzd, küzd a hellén, de nem találja a legjobbját.

Dimitrov pedig pont ellenkezőleg tündérmesébe illő feltámadást produkált Indian Wellsben, ahol Medvedev ellen szett és kettős breakből tudott továbbjutni, majd "megette" Hurkaczot is még, végül a tornagyőztes, eksztázisban versenyző Norrie állította csupán meg.

Kipihenten ugorhatnak bele egy előzetesen megint érdekes, hosszú történetbe. Tavaly ugyanitt Bécsben, egy jóval gyengébb formájú Dimitrov szetthátrányból fordított 6:7,6:4,6:3 -ra. Most egy felkészültebb és önbizalom terén is megerősödött bolgár óriási csatára késztetheti Tsitsipast, a kimenetel megjósolhatatlan számomra, de egyben biztos vagyok, ahogyan tavaly, az említett Bécsin csörtéjükön, úgy most is izgalmas, legalább egy tie-breaket magában foglaló meccset láthatunk. Én azt mondom elhúzzák a fiúk döntő szettig, úgy pedig a magas game szám sem fog elmaradni a közönség nagy örömére.

Tsitsipas, Stefanos - Dimitrov, Grigor: Játékok száma - Felett/alatt tipp