Novak vs Mager csata Bécsben!

Pár éve a mostaninál könnyebben mondtam volna erre, hogy itt bizony Novak nyer, mint ma... de én még most is azt érzem, hogy ezt ma az osztrák nyeri hazai terepen! Mager ugyan előrébb van a világranglistán, de ezt inkább a salakos eredményeinek köszönheti... Alacsonyabb szinteken nyert már néhány címet (ITF, challenger) az olasz, de ezeket rendre salakon (egyetlenegy fedettpályás/kemény tornát kivéve). Igazából ő nem is nagyon erőltette sokáig ezt a borítást, aztán 2019-ben valahogy kitalálta, hogy neki kell ez a terep is... és egész sok meccset játszott ezen a borításon hirtelen, ráadásul életében először pozitív mérleggel zárta a borításon az évet (16-13). Persze még így is majd' kétszer annyit játszott salakon, ahol szignifikánsan jobban szerepel... 31-14-gyel zárta ott 2019-et. Majd jött a Covid és a csonka szezon... Idén pedig megint van már tenisz élet, és megint a szokásosnál több keménypályás meccset vállal Mager. 8-10-es mérlege nem túl fényes, idén is klasszisokkal jobban szerepel salakon (23-15).

Novak sem az ATP versenyek sztárja, neki is csaj Challenger címei vannak, azok pedig keménypályán születtek, ráadásul fedett keménypályákon...mondhajuk, hogy a körülmények a kedvencei. Ráadásul hazai terepen teniszezhet Bécsben az osztrák teniszező, akinek 2016 óta minden szezonban plusszos a mérlege ezen a borításon. Idén sem áll rosszul 14-9-es mérlegével.

Ők ketten egyébként eddig kétszer találkoztak, salakon Mager győzött 2-0-ra, kemény pályán pedig Novak nyert viszonylag simán (6-1, 7-5 Stockholm, fedettpályás döntő, 2019). Nem várok nagy pálfordulást kettejüknél, hazai terepen, a kedvenc borításán Novak legyőzi a sokkal inkább salakos Magert.

Novak, Dennis - Mager, Gianluca: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp