Ahogy az Elche és az Alavés meccsén nem várok semmit, úgy itt sem. Mintha a Liga direkt vette volna ki keddre ezt a három überunderes meccset. Nem a nem létező nyelvtudásom akarom csillogtatni, de annyira nem várok gólt ezen a meccsen, hogy nem tudtam másképp kifejezni. Még a qrvä kevés jutott eszembe, mint jelző, de ezt meg csak lehet leírni.

Az Espanyol amúgy magára talált, felvette az élvonal ritmusát, az utolsó 5 meccsükből 3-mat is megnyertek a katalánok. A Real Madridot is sikerült elkapni, szóval Moreno csapata és játéka nem kilátástalan.

A Bilbao viszont olyan csapat, amely totálisan fizikális, erőfocit játszik, nem tartozik a nézhető futballt prezentáló együttesek közé. Hacsak valaki nem ezt a stílust szereti, de talán kevesen. Számomra értelmezhetetlen, hogy az a csapat, amely szereplésekben liga utolsó idén, de totál utolsó, az hogy a fenébe kaphatja a ligában a legkevesebb gólt. Statisztikai anomália.

A Bilbao játékosai nem szerelnek extrém sokat. Nem engednek saját kapujukra extrémen kevés lövést, szóval a számok nem feltétlenül indokolják a kevés kapott gólt, de azért aki szokott komplexen Bilbao meccseket nézni, azért érzi, miért hoz olyan eredményeket, amilyeneket. Sűrű csapat, egységes csapat, és taktikailag nagyon érett társaság, Marcelino azért meg tudja szervezni a csapatait, és főleg a védekezést.

A Bilbao nem lő sokat, nem szereti a helyzeteit elherdálni. A Bilbao baromira nem preferálja az átlövéseket, a távoli lövéseket. Konkrétan az összes lövés százalékos arányát tekintve a Bilbao kísérletezik legkevesebbszer távolról. De eleve nem lőnek sokat. Előző hétvégén a Bilbao a Villarreallal tolt egy megerőltető mérkőzést, az Espanyol az Elchével egy meglepően gólgazdag 2-2-őt. Én ott egyik meccsen sem vártam overt, ehhez képest megszaladtak a gólok. Nem gondolnám, hogy nagyon fájna a két csapatnak a remi. A tabella kellős közepén mindketten, egy békés remi és 1-1 pont, aztán lehet készülni a hétvégére.

Egyedül attól félek, hogy az Espanyol érzi magában a nem létező erőt, megpróbál támadni, és Inakiék megkontrázgatják őket, de szerintem van olyan dörzsölt és tudatos V. Moreno, hogy a sok kicsi sokra megy elv alapján küldi ma harcba csapatát, és megelégszik a döntetlennel.

Espanyol - Athletic Club Bilbao: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp