Tovább erősítheti a főcsoportbeli top 3-as helyét a San José Sharks hajnalban, de nem lesz könnyű dolguk a Nashville ellen.

Bár még nagyon az elején járunk, elég jól indult az idei szezon a San Jose Sharks számára. A főcsoport 3. helyéről várják a hajnali találkozót, és az eddigi 5 mérkőzésükből 4-et a rendes játékidőben megnyertek, csak az utolsón kaptak ki a Boston otthonában. Evander Kane még mindig eltiltáson van, és csodálkoznék, ha a cápáknál fejezné be ezt a szezont. Nem volt elég neki nyáron a fogadási botránya, még meccsre is hamis Covid igazolással ment el. Pedig tavaly 49 pontig jutott, szóval elég alapembernek számított a cápáknál. De úgy fest, hogy nem nagyon viselte meg a vendégeket a dolog. 5 meccsen 19 gólt lőttek ezidáig. Logan Couture és Jonathan Dahlen ebből 3-3 találattal vették ki részüket, a védők közül pedig Karlsson az, aki szinte sosem fog kiégni az NHL-ből. Mindegy, hol játszik, csapata legjobb védője, már 6 pontnál jár 5 mérkőzés alatt. Kapuban Reimer várható kezdőnek, aki 2 meccsen 51 lövésből csak 1 gólt kapott, ami 98%-os védési mutató. Persze ez bőven lejjebb fog még apadni a továbbiakban, de mindenképpen jó előjel hajnalra.

A Nashville nem kezdett ennyire szépen, 6 mérkőzésből csak 4-et tudtak megnyerni. Ez főleg a kapusteljesítménynek tudható be. Saros 5 meccsen 14 gólt kapott, ami csak 90%-os hatékonyság, Rittich pedig betegség miatt hiányzik. Az utolsó, Wild elleni meccsen Ingram kapott lehetőséget, és állta is a sarat szépen. Nyert a Nashville, így várhatóan a Sharks ellen is ő kap bizalmat. Más hiányzó egyébként nincs a csapatban. A házi góllövőlistát Ryan Johansen és Roman Josi vezeti 3-3 góllal. Josi a másik olyan védő, aki a liga egyik legjobbja, és kb. örökké NHL játékos marad. A pontgyártásba Forsberg, Duchene és Granlund is szépen belefogott, ők hárman 14 pontot kapartak össze 6 meccsen.

A Nashville-t támadójátékban sokkal erősebbnek érzem, mint a védelemben, illetve kapus szinten. Ebből főleg az első sor, ami kiemelkedő, a Forsberg-Johansen-Josi-Duchene-Fabbro ötös. Nekik kellene valahogy megoldani főleg a hajnali meccset. Viszont ha a Sharks ezt a sort kordában tudja tartani, akkor elég simán lehozhatják a meccset, újabb két ponttal gazdagodva. A kapusteljesítmény mellettük van. A Nashvillenek 6 meccs alatt csak 1 olyan volt, ahol nem kaptak be 2 vagy több gólt. A Los Angeles Kings elleni, de hát a Kings idén se a legerőebb vár a ligában. A San Joséra a 2 vagy több lőtt gól szinte biztosra vehető elnézve a formájukat, és a Nashville kapus és védői teljesítményét. A bátrabbak 2.5 fölé is behúzhatják, de a 2 fölé 1.41-ért nagyon jó ajánlat, és alig rejt magában veszteségi kockázatot.

Nashville Predators - San José Sharks: Összes gól: San José Sharks - rendes játékidõ - Felett/alatt tipp