Teljes fordulót játszanak hét közben a még állva maradt csapatok a MOL Magyar Kupában a legjobb 16 közé jutásért. Én, mily meglepő, ennek a körnek az egyik legrangosabb párosításával, a Kisvárda Master Good - MTK Budapest találkozóval foglalkoznék. Az előjelek alapján számomra elég jó esély kínálkozik arra, hogy a bajnokságot vezető hazaiak (milyen jó ezt leírni), a kupában is maradandót alkothassanak. Ehhez "semmi különöset" nem kell tenniük, mint hazai pályán ki kell ejteniük tavalyi elődöntős társukat, az MTK-t.

A tippünket nem befolyásolja döntően, de hatással lehet rá az a tény, hogy erre a mérkőzésre a hazai csapat 48 órával többet készülhetett. A Kisvárda a Paks elleni (2:2) bajnokiját már pénteken lejátszotta, míg a vendég MTK csak vasárnap meccselt a Ferencvárossal (0:0). Ennek akkor lenne döntő jelentősége, ha a trénerek az akkori kezdőket foglalkoztatnák a mostani találkozón, de kétségünk ne legyen felőle, ez egyik fél esetében sem lesz így. Joao Janeiro, a hazaiak vezetőedzője már az előző kupa körben, a DEAC elleni mérkőzésen is élt ezzel a lehetőséggel. Az MTK a Sényő elleni találkozóján még nem. Viszont azóta Giovanni Costantino helyett Teodoru Vaszilisz vette át a kék-fehérek irányítását és a szituáció is más, mint szeptemberben. Akkor egy komplett hétvégét szánt a szövetség a kupának, most két, mind a két csapat számára fontos bajnoki közé szorította be az aktuális kupafordulót.

A várdaiak DEAC elleni kezdője egyébként nem volt annyira halvány mint gondolnánk, viszont az ott szerepet kapó játékosokon azért kijött a mérkőzés és összeszokottság hiány. Azóta ez sokat tompult, mert például Asani, Ötvös vagy éppen Camaj már többször is szerepet kapott a bajnokságban és mindannyian jól illeszkedtek be az első csapat szerkezetébe. Az MTK elképzeléseiről nehéz véleményt formálni. Közel nem állnak olyan jól a bajnokságban mint a hazaiak (1. vs. 9.) és hétvégén a Loki ellen egy nagyon fontos mérkőzés vár rájuk. Ebből gondolom én, hogy Teodoru Vaszilisz is várhatóan a peremembereinek ad majd lehetőséget most.

Az is vitathatatlan, hogy a mostani NB I-es mezőnyből az MTK a Várda kedvenc ellenfele. Kis túlzással csak akkor verték Őket, amikor találkoztak. Ennek mond ellent az idei februári találkozójuk, amikor Schön és Varga találataival Kisvárdán győzött az MTK, de kérdem én, hogy hol van azóta a Schön és a Varga.

Elvileg egy bűn rossz meccsre számítok, mert a Kisvárda szerintem nem fog tudni dominálni, az MTK pedig nem is akar. Ettől függetlenül Joao Janeiro-ban megvan az a plusz, amivel győzelemre vezetheti majd a csapatát.

Kisvarda - MTK Budapest: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp