Bécsben jó kis találkozókat rendeznek az első fordulóban. Fognini az Indian Wellsben rendezett Masters torna után, pihenten ugrik neki a versenynek. Argentin részről Schwartzman pedig szokatlanul magabiztos terembeli atwerpeni múlt hét után, egy tövig nyomott hét után, kérdés milyen tankkal érkezik az osztrák fővárosba.

Schwartzman amilyen simán két szettben intézte el Murrayt, Nakashimát és Brooksbyt a döntőben annyira sima legyintésű pofont kapott Sinnertől 6:2,6:2 -re. Egy ilyen hét után nehéz újra felpörögni, pláne úgy, hogy első körben egy igen kellemetlen ellenfélnek számít egy Fabio Fognini.

Az eddigi két tétmeccsükön is rendre három szettest játszottak attól függetlenül, hogy salak vagy gyorsabb borításon ütköztek.

Fognini a ritmustalan teniszével a flegma stílusával a legtöbbeknek problémát okoz, egy csúcsra járatott Schwartzi sem fogja szeretni az olosz játékstílusát. Egy pihent olasz és egy fáradtabb argentin, ebből én egy "matematikai egyenletet" számolok. Fognini odateszi magát, míg a kissé tompább Schwartzman azt hozhatja, hogy hosszabb végjátékú szettekre számíthatunk, A kis argentin jelenlegi formájában fogja tudni tartani magát, de a múlt héttel a zsebében nem készülhet egy egyszerű traccspartira, igazán megkell küzdenie, ha itt is továbbszeretné folytatni a győzelmi pozitív mutatóit. Egy tipikus három szettes mérkőzésre készülhetünk, ahol két alapvetően salakos fél, egy európai és egy dél-amerikai a végsőkig nyüstölheti majd egymást az első körben. Tippem egy szoro 2-1 -es argentin továbbjutás.

Fognini, Fabio - Schwartzman, Diego Sebastian: Játékok száma - Felett/alatt tipp