Noverber vége-december eleje már a hidegről szól, ám az Osasuna alatt csak most forrósodik a talaj. Eddig a 10 meccséből hozott 5-3-2-es mérleg teljesen korrekt, gyönyörűen néz ki a 6. hely. Viszont ami nem gyenge, a következő öt bajnoki forduló, ahol az ellenfelek sorrendben a Real Madrid, a Sevilla, a Sociedad és az Atletico Madrid. AZ MILYEN MÁ'! Ez a négy csapat van jelenleg a tabella első négy helyén, ráadásul ebből a négy meccsből csak a Sociedad elleni játssza otthon a pamplonai csapat. Ne adj Isten, ebből a négy meccsből nem jön pont-ami reális-, akkor a 6. helyből akár 16. hely is lehet.

Én amondó vagyok, a pamplonai együttes jól teszi, ha lendületből megy neki ennek a nem gyenge időszaknak. Ugyanakkor előfordulhat, hogy lesznek meccsek, amelyet előre ad fel a csapat, és olyan is, amit menet közben.

Hétközi forduló, így a rotáció biztos tetten érhető lesz. Elvileg a pamplonai csapat pihenőt ad Avilának, aki kb másfél idényt hagyott ki operáció és az azt követő rehab miatt, most eddig 10 meccsen lépett pályára idén, azaz mindig.

Persze itt nem ő az érdekes, hanem a középpálya és a védelem. Na meg az, hogy Ancelotti rotál-e, vagy sem. Nem szívesen szokta megbontani az alapcsapatot. Szerintem Vini Jr és Benzema kezd, Rodrygo a kérdés, hogy ő vagy Asensio, illetve az, hogy látjuk-e Hazard-t. Középpályások rendben, Valverde nincs, de a másik négy játszhat. Visszatér elvileg Carvajal, Mendy is tuti játszik, középen meg Alaba és Militao, mindkét védő gólveszélyes, előbbi lábbal, utóbbi fejjel.

Ennél a tippnél szem előtt tartom, hogy a Madridnak a Klaszikus megnyerése akkor ér valamit, ha ezt a meccset is hozza. Szerintem túl sokat a Madrid ott nem adott ki, jobbára védekezett. Az Osasuna többet adott ki a Granada ellen, és most hétközi meccs jön idegenben a bajnokesélyes otthonában. Ezeken a hétközi meccseken a nagy csapatok sokszor aratnak nagy sikert, mivel a keretek bővebbek.

Amit látni kell, hogy az Osasuna a kapott 13 góljával nem tartozik a legjobban védekező csapatok közé. Csak négy csapat kapott több gólt, mint a pamplonai együttes!

ÉS A LÉNYEG: Ezt az Osasuna úgy hozta össze, hogy a top4-gyel még nem játszott, a top10-ből is csak két ellenféllel, a Rayóval és a Betis-szel játszott. Ha így nézzük az amúgy sem kevés 13 gól egyenesen sok, hisz alsóházi csapatok ellen nyelt ennyit.

Szerintem a Madrid ezt a meccset magabiztosan hozza, az Osasuna pedig felkötheti a gatyát, mert nem akármilyen menet elé néz!

Real Madrid - Osasuna: Real Madrid által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp