Lehet, hogy a múltban élek, lehet, hogy a jelen nem indokolja, de nekem akkor is meglepetés volt,a mikor megláttam a Rayo-FCB meccsen a 2,5 gól felett opció szorzóját.

1.72

Rutinos LaLiga-fanok tudják, hogy pár idénnyel korábban a 7-es és 2-es számjegy helyet cserélt, e két csapat meccsén annyi gólt vártak/vártunk, hogy a 2,5 overre sem mindig kaptunk ilyen acélos szorzót.

Az idők változnak. Eleve Iraola és Koeman a két edző, nem mondjuk Paco a Rayo mestere, akinél az overt nem volt nagy dolog megtippelni.

A Rayo korrekt szezont hoz eddig, a 8. helyen áll, megelőzi pl. a Barcelonát is egy ponttal. Egészséges értékítélettel rendelkező csapat, és addig a kötelezőit nagyon jó százalékkal nyeri, a közvetlen riválisai ellen gyűjtögeti a győzelmeket. A vallekasiak számára ezek bónusz meccsek, ahol olyan pontokat lehet gyűjteni, melyekkel előre nem kalkuláltak.

Én mióta követem a ligát, kedvelem a Rayót. Tökös focit játszanak szinte mindig, nem ijednek meg a nagyobb nevű ellenfelektől. A Rayo nem fog defenzíven játszani. Ennek eredménye, hogy lesz, amikor belenéz a nagy KO-ba, de olyan is, amikor meglepetés-sikert arat.

Kis költségvetéssel dolgozik, mégis sokszor sikerül megszereznie egy jó gólvágót, Baptistao, Bebé, Falcaó játszik itt most, és teszi hatalmas szívvel, alázattal. Isi hihetetlenül jó játékos, és nem azért, mert a statjai annyira jók. Emlékszünk rá, Iniesta is sokszor hónapokat játszott gól és gólpassz nélkül, mégsem létezett nélküle Barca-középpálya. Isi egyensúlyt teremt, Trejo már számokban is remekel. Nekem a Getafe elleni meccsük tetszett a legjobban, kegyetlenül kapartak a Rayo focistái, beleálltak a fizikális fociba, és ami nem volt akármi, fizikalitásból verték el a Getafét! Megtörték a Getafét! Nteka, Baillu, Oscar, nagyon korrekt kis együttes, tudja a Rayo, hol a helye, viszont ami teszik, hogy nem ijed meg senkitől és semmitől.

Most direkt nem a Barcáról írkálok sokat, hisz róluk többet tudunk. Viszont a Barcáról azt is tudjuk, hogy azért az a védelem hibaképes! Eric Garcia?! Ő maga a hiba, mindig leírom, minden egyes írásomban ott volt és lesz, ahogy van: Nem LALIGA szintű védő. Sőt kimondom: Eric Garcia nem védő. De amíg ott játszik, addig minimum egy kapitális hiba/meccs átlaga meglesz, ami vagy öngól, vagy elpasszolt labda, vagy akármi. Pique meglepő módon a Klasszikust bírta erővel, de kb egy éve nem 100-os, a klasszikus előtt nem nagyon volt Barca-meccs, ahol nem rogyott a földre, nem kért ápolást, rosszabb esetben cserét. Alba játéka a Real ellen kérdéses volt, állítólag kapott valami injekciót, amivel becsülettel tolta, de messze van a 100%-tól. Lehet, hogy az injekció ideig-óráig megoldás, de pl egy túlterheléstől, szakadástól nem véd. Ha az izom azt mondja, hogy rotty, akkor ott nem véd az injekció. Dest meg nekem picit olyan, mint Wingo a Fradiban, a szélsőségek embere, remek megoldások és orbitális hibák is vannak a játékában. Araujó még nincs, Lenglet és Mingueza játéka még valószínűsíthető, de a helyzet akkor sem sokkal jobb.

Ha Barca, akkor láttuk, hogy fókuszban ott volt a Klasszikuson. Korrekt focit tettek a pályára, de ugyanilyen kell a Rayo ellen is, mert a Rayo veszélyes. A vallekas-iak otthon 4/4-gyel állnak! Ok, nem elit csapatok csaptak meg, de a négy meccs/négy győzelem az önbizalmat adhat. A Barca elleni találkozón meg a nyomás nem rajtuk van, ahogy írtam is, ez nekik amolyan bónusz.

És ebben a ligában ezeknek az ultra-defenzív csapatoknak legalább olyan nehéz gólt lőni, mint a Barcának. SŐT! Ennek ellenére a vallekasiak otthon háromszor lőttek gólt már a 10. percig!!! Legutóbb az Elche ellen picit sokat, 26. percet kellett várni a Rayo gólra! Sőt igaz Iraola csapatára, hogy otthon rendre lőtt gólt az első és a második félidőkben is.

A Rayo patent csapat, és góljai zömét akcióból lövi. Kidolgozott, kimunkált, formás akciókból! Viszont amire nem lehet büszke, hogy a büntetőterületen kevésbé óvatos, sok büntetőt ítélnek Saveljichék ellen, és ha a Barca nyomás alá tudja helyezni a Rayót, be tudja szorítani, simán lehet, hogy Depayék is kiharcolnak egy-két büntetőt.

Ezek a dolgok azok, amiért én overt húzok.

Rayo Vallecano - FC Barcelona: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp