Nagyon ritkán szoktam ennyit gondolkodni egy meccsen, mint ezen. Ilyenkor jobb elengedni a találkozót, de ezt valahogy nem tudtam. Gondoltam itt Aalborg 30,5 over, sima háromesélyes Aalborg győzelmet, hendit, mindent. Végül egy középutat választotta, egy szűk hendivel megtámogatott dán siker a tippem, és akkor jöjjenek a miértek.

Én a szeged első pár BL-meccsét nem láttam, annyira az off-seasont sem követtem, inkább a női kézit próbálom követni. Volt is számomra sok új arc. Néztem a dél-alföldi csapatot az Elverum ellen, hát az valami förtelem volt. Támadásban nulla, védekezésben egyenesen mínusz. Dominikék szó szerint szórakoztak, és akkor direkt nem egy más sz betűvel kezdődő szót írtam, ami opattákkal végződött volna.

Totál tré volt a védekezés, minden szinten gyorsabb volt az Elverum. Most egy másik északi csapat jön Szegedre, és szerintem ugyanazt fogjuk látni. A sérültek még mindig azok, ráadásul Bánhidinek is volt valami nyavalyája, ami miatt bajnokit hagyott ki. Elvileg jobban van, de hát na, vagy hisszük vagy sem. Vannak idegen testek a csapatban, nagyon csúnya volt az elevrum elleni meccs. Én azt a találkozót látva behúzta a Kiel-t, aztán jól meg is szívtam, mert a Kiel szépen megbundázta a meccset. Ott kezdték, hogy a világ legjobb irányítóját nem nevezték a meccsre, másrészt meg 7 gól előnyt adtak le, a szegedi csapat utolsó 16 támadásából 15 gól született. Ilyen nincs és mégis van. De mondom, a Kiel ezt vagy így akarta, vagy tényleg annyira balfék egy banda. A Zebrák a végén már csak az órával játszottak, és nem a Szegeddel. De még így is működött volna a taktika, ha nem kapnak z utolsó 16 lövésből 15 gólt.

Egyébként a Szeged amúgy is a szoros meccsek csapata a BL-ben. Rengeteg egy-labdás meccse van a közelmúlt szezonjaiból, és ahogy ezt az Aalborgot nézem, szintén nem szokás bucira verni. Ha ki is kap, 1-2 góllal teszi, kivétel az a FF a Barca ellen, ahol aztán volt ajjaj.

Viszont egy agilis, gyors csapat, bátor kézit játszik, nincs mitől tartania. Palmarsón nagy név, de a többieket talán nem megbántva nem világsztárok játszanak itt. Csupán remek kézisek, akik egységes csapatot alkotnak. Igazi skandináv társaság, dánok, svédek, izlandiak és norvégok. Amiért én azt a tippet húzom, az az, hogy láttam a Szeged-Elverum meccset. Totál szétesett a védekezés. Meg ez a keret ilyen formában gyenge, sokan mélyen tudásuk alatt, vannak sérültek, Bánhidi állapota erősen kérdéses. Bombac is csak a padot koptatja, egyszerűen nem hiszem, hogy ez a Szeged meccset tud nyerni ilyen állapotban. Max akkor, ha az Aalborg mélyen tudása alatt teljesít.

Pick Szeged - Aalborg Håndbold: Hendikep - Hendikep tipp