A Manchester City idén már jó párszor megrázta a gólzsákot, én nem lennék meglepve, ha a Palace lenne ennek a következő áldozata.

Ne felejtsük el, hogy jövőhéten BL, de ettől függetlenül biztos, hogy ezúttal nem veheti félvállról ezt a meccset a City. A PL élmezőnye ugyanis rendkívül kiélezett... úgy fest. három szereplős lesz idén a harc az aranyért. A 22 ponttal álló Chelsea, a 21 pontos Liverpool és az eddig 20 pontot gyűjtő City nagyjából egyenlő esélyekkel versenyez a dobogó legfelsőbb fokáért. Nem fér bele egyik csapatnak sem néhány félvállról vett meccs, ami fájdalmas pontveszteséget jelent... Ez a meccs is egy kötelező házifeladat Pep fiainak. Ráadásul a Brugges érkezik az Etihadba szerdán, akiket kint is 5-1-re intéztek el Mahrezék... otthon sem kéne, hogy nagyobb gondot okozzon a meccs. Épp ezért azt gondolom, rendesen beleállhatnak ebbe a Palace elleni bajnokiba. Márpedig ha a City beleáll, akkor...

Hogy a vendégekről is beszéljünk, nos, 4 meccse veretlenek, de ezt olyan érdekes módon érték el (4 döntetlennel...), hogy egyúttal 5 meccse nyeretlenek is! Ráadásul volt szerencsém látni több meccsüket is, amelyek alapján engem nem lep meg, hogy 9 meccsükből csak 1-szer tudtak nyerni... ha az alsóházi derbiket nem nyerik majd meg, még a kiesés réme is fenyegetheti őket a szezon vége felé... bár ha megnézzük, lesz egy kis "tülekedés" a kieső pozíciókért... hogy csúnyán fogalmazzak. Ugyanis jó pár csapatot esélyesnek láthatunk erre a három pozícióra jelenleg.

Azt a Palace is tudja, hogy nem itt kell elsősorban pontokat gyűjteniük, úgy gondolom, ha eldől a meccs, ami itt akár már egy 2 gólos City előnynél kijelenthető, akkor onnantól a Palace is a következő meccseire koncentrálhat, és elengedheti a meccset... így kinyílhat az olló... Én simán el tudok képzelni egy 3-4 gólos City győzelmet. Ezzel a -2.0-es ázsiai hendivel pedig 2-nél is push a fogadás... meglepne, ha csak 1-et pakolna közé a City.

Manchester City - Crystal Palace: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp