E meccs kapcsán a döntetlen lenne a tippem a háromesélyt illetően, de inkább kétesélyben két opciót lefedek a háromból, hátha így nagyobb sanszom lesz helyes tippet hozni.

A tippnek van háttére, ha nem lenne, nem foglalkoznék vele. Az egyik ilyen, hogy számomra a Sociedad egy csoda. Nem azt mondom, hogy a Sociedad nem jó, de hogy nem ennyire az zicher. Utolsó 3 megnyert meccsét úgy hozta, hogy a győztes gólt a 80. perc után kotorta be. Vagy egy mákos dugó, vagy egy szokásos Oyarzabal büntető, valami mindig meghozta a sikert.

Legutóbb a 'tico ellen viszont már a szerencse elpártolt a csapattól, 0-2-ről Felixék 2-2-re mentették a meccset. Ott már nem jött a pontokat mentő hajrágól. Jó kis meccs volt, sok energia égett, és ne feledjük azt, hogy a Sociedad EL-es csapat, két fronton égeti az energiát. Idegenben eleve sebezhetőbb, amíg otthon szárnyal, idegenben 2-2-1 a mérleg, de a két siker sem volt sima. Granada ellen 2-3, hajrágóllal sikerült nyerni, és a Cádíz elleni meccs is 71. percig 0-0-ra állt.

Most kidőlt Oyarzabal, a csapat gólzsákja ott elöl. Amúgy is vannak sérültek, kettős terhelés is tény.

Aztán láttuk pl. a Real Madridot is, a Barcát is, egy el Clásico után lepkefinggal felérő teljesítményt hozott mindkettő. Simán kivehetett a 'tico elleni meccs annyit a Sociedadból, mint a Klasszikus a két sztárcsapatból.

És az utolsó érvem az '1x mellett, hogy a Sociedad nem csak rangadóból jön, hanem derbire készül. Hétvégén ugyanis hazai pályán fogadja a Bilbaót, jön a baszk derbi, ami a Sociedad szezonjának egyik, ha nem a legfontosabb találkozója. Ha a Celta egyben lesz, és tolja neki úgy igazán, akkor meccset nyerhet most.

Ráadásul a vigói védekezés összeállt, utolsó 5 bajnokin csak 2 gólt kapott a csapat. Azzal talán nem lesz gond, a gond a Celta helyzeteivel van, azok ugyanis nem nagyon vannak. Aspas sincs formában, de végül is 1X-be húzom, legfeljebb marad a 0-0.

Meg egyszerűen nem lehet mindig mákja a Sociedadnak. A Celta meg nem szokott gólt kapni a hajrában, eddig egyszer fordult elő a bajnokságban hogy a 70. perc után gólt kapott. Ez a Real Madrid ellen történt, a maradék 9 meccsén nem jött hajrágól, de úgy echte a 2. félidőket is szépen le szokta hozni kapott gól nélkül. Fáradt a Sociedad, egy pontot minimum kiizzad a Celta

Celta Vigo - Real Sociedad: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp