A román női tenisz első számú zászlóvivője Simona Halep újra fixen jelen van a WTA Tour vérkeringésében. A French Opent és Wimbledont is kénytelen volt kihagyni, ekkora kihagyás után nem véletlen, hogy nem jött el egyből a csúcsforma. Ám kezd belerázódni Simona. A US Openen Svitolina, a Kremlin Cupon Moszkvában Sakkari állították meg, mindketten TOP10 -es játékosok. A hátrébb rangsoroltak ellen, mint a mai ellenfél a jelenlegi formájával is két szettes győzelmeket tudott aratni.

A hazai kolozsvári fellépés is remekül sült el, a honfitárs nő Ruse ellen könnyed két szettben 6:1,6:2 lépett tovább, láthatóan élvezte a szereplést, a játékot, a könnyedség a játékára is igaz volt.

Az alacsony termetű Gracheva a tengerentúlon a US Open környékén produkált egy jó sorozatot, ahol elkapta Zidanseket, Kostyukot, majd a US Openen Badosát is. Azóta viszont jelentős dobbantása nem akadt, az itteni első kolozsvári meccsén Petkovic ellen egy összevissza csapongó meccsből, úgy jött ki nyertesként, hogy ugyanúgy 14-14 gamet nyertek meg a felek a találkozón.

Halepnél azt várom, hogy nem ad ajándékokat, mint például Petkovic, az első meccsén mutatott magabiztosságot folytathatja, ami a világranglista 80. helyezettje ellen elég kell, hogy legyen egy könnyebb két szettes sikerhez.

Gracheva két hónapja már előtte a puskaporát szabadtéren, Halep meg pont most kezd lendületbe jönni. Luxemburgban Minella, Ostravában Badosa, Nur-Szultánban Van Uytvanck, múlt héten Tenerifén Ann Li állította meg két szettben a kis oroszt, ezek mind befértek a 21 game alá, Halep is folytathatja ezt a búcsúztatási formát.

Halep, Simona - Gracheva, Varvara: Játékok száma - Felett/alatt tipp