A spanyol pontvadászat idén is tartogat meglepetéseket, ám most a Barcelona teljes szétesése végett a Madridi csapatok uralkodnak többnyire a mezőnyben. Az újabban hibát-hibára halmozó Real Madrid és a Sevilla újabb botlása után lehetőség nyílhat az Atletico számára hogy a hetedik pozícióból egészen a top3ig verekedje magát egyetlen győzelemmel a rendkívül szoros élmezőny miatt.

Könnyű meccs elé nem néz azért Simeone csapata. Emlékezzünk csak vissza a legutóbbi találkájukra amikor is a Levante óriási meglepetésre a Metropolitanoban verte a későbbi bajnokot idén februárban. Igaz az Atleti akkor három meccsre való ziccert elhibázott, illetve Moralesek szinte 100%-os helyzetkihasználással működtek de ez akkor is gáz volt a bajnokra tekintve. A revans ideje viszont eljött. A vendégek a Barcelona legyőzése után a parádés teljesítményt nyújtó Sociedad ellen is pontot szereztek 0:2-ről felállva Suarez duplájával. Az Uruguayi biztosan kezdőben lesz ma is, szélekről pedig Joao Felix és Griezmann támogathatja ahogy a legutóbbi alkalommal is történt. Savic, Lemar és Llorrente nem bevethetőek, de ezt leszámítva fullos a 'tico. Hátul teljes a csapat, Luis Moralest kell majd kiszedni a játékból aki a Sevilla ellen is duplázott, akkor pedig nem hiszem hogy Oblaknak különösebb problémája adódna ezen a mérkőzésen..

A Levante csak azért nem sereghajtó mert a Getafe még náluk is gyatrább teljesítményt volt képes nyújtani, ami azért nehéz ügy. A Sevilla elleni meccsükön kiszakadt a gólzsák, a három lőtt gól (főleg Lopetegui csapata ellen) erős, de vélhetően egyszeri véletlen volt hiszen azt megelőzően kilenc meccsen csak hatszor találtak be. Viszont azt se feledjük a védekezésük mennyire kuka volt, 5x mattolták Fernandezt ami akár 8-9 is lehetett volna.. Az edzőváltás sem segített igazán a csapaton, továbbra is nyeretlenek és bár sok a döntetlen is, ezzel fikarcnyit sem érnek jelenleg. A tavalyi menet és végjáték összejött a csapatnak, de idén nem valószínű hogy megmenekülnek a kiesés elől ha így folytatják, még pedig a bajnok ellen ha nem is három góllal de egy apróval kifognak kapni.

Több kellemetlen hibát elkövetett már a 'tico idén, most nem hibázhatnak ha szeretnének tapadni az élmezőnyre.

Tipp: 01 v 0-2

Levante - Atlético Madrid: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp