A festői szépségű Courmayeurban, aépesi környezet mellett, teremben szerepelnek a lányok. Donna Vekicnek sem jött össze túl jól ez a szezon, így ideje valamit rittyenteni az év legvégén. Eddig úgy néz ki a "kínai leves" ízlik a dalmát szőkeségnek, aki az első két fordulóhoz hasonlóan megint a nagy fal országából kapott riválist.

Vekic mind Zheng Qinwen (151. a világranglistán), aki teremben 11/2 -t produkált a horvát elleni meccsig, mind Zheng Saisai -t (77.) 4/1 -es mutatóval két szettben viszonylag könnyedén rendezett le.

Az új pénteki rivális Xinyu Wang 110. és 10/4 -es mutatóval bír bent, az első két körben Bucsa és Shuai Zhang ellen sem kellett megszakadnia. Wang azonban látható az a játékos, aki nem nyújt egyenletes teljesítményt. Tenerifén Cornetól kapott ki a múlt héten, ráadásul sérülés miatt fel kellett adnia a küzdelmet, előtte pedig Indian Wellsben és Berkeleyben első körös vereségekbe futott bele.

A püfölős teniszével Vekic nagyon él a magaslati teremben, ülnek az adogatásai és a női mezőnyben nagynak számító tenyeresei is.

A kínai recept tehát ízlik Donnának, akinek tényleg eljött az ideje, hogy valami szépet is odatoljon az év végére a Karácsonyfa alá, mert félő kicsúszik a TOP100 -ból is.

Márpedig Vekic teljesen más polcra való, szebb napjai, vagy ha képes összeszedni magát, akkor nagyon kevesen tudják felvenni a ritmusát. Itt az olasz-svájci-francia határnál pedig összeszedte magát a horvát lány, szerintem ez a lendület a harmadik kínai ellenfél újbóli szettveszteség nélküli kiiktatására is elegendő lesz.

Vekic, Donna - Xinyu Wang: Szett hendikeppel - Hendikep tipp