Mezőkövesden jót tett az edzőcsere. A korábbi Kövesd Pinyővel egyszerűen nem tudott meccset nyerni, gólt is elvétve szerzett. Supka érkezésével átszakadtak a gát és a korábbi ki-ki bajnokikat sikerült rendre a saját maguk javára billenteni. Supka debütálásán a leggyakoribb Supka-forgatókönyv szerint 1-0 -ra a Debrecen elle, a Honvéddal szemben pedig emberhátrányban, ki tudja hány összetevő kellett, hogy sikerüljön a fordítás, persze Batik szerencsétlenkedése is hathatósan betett és eredményezett matyó örömöt. A hétközi kupa kudarc a Szeged elleni büntetők utáni búcsú keserű, de nem ez volt az elsődleges cél a sárga-kékeknél.

Az Újpest a Vidi elleni óriási küzdéssel, harcolással szintén emberhátrányban nyerte meg első bajnokiját a szezonban, ezzel megmentve egyúttal Oening kispadját is egy időre. Ilyenkor pedig a lendület is megmarad, Budafokon sikerült a rendes játékidőben Beridze hajrában szerzett második góljával a továbbjutás.

Egy igen kiélezett mérkőzésre számíthatunk, ne várjunk gólkavalkádot, szokásos szervezett Mezőkövesd várja a kiesés ellen továbbra is menekülő lilákat. Megint egy szokásos Supka meccsre van kilátás, ahol egy gól eldöntheti a lényegi kérdéseket. Közel vannak a csapatok az NBI -ben egymáshoz, sok a minimális egy gólos siker, erre az összecsapásra ez hatványozottan igaz. Nem nagyon tudom elképzelni, hogy egyik kiütné a másikat, semmelyik irányba, viszont az egy pont sem okozna valós örömet senkinek. Így jött a páratlan gólszámú várakozásom, ami nem csak az általam erősen várt 1-0 vagy 0-1 -t, de a további 2-1 vagy 1-2 -es eredményeket is magában foglalja. Szoros meccsen egy gól dönthet a fontos bajnoki pontokról Kövesden.

Mezőkövesd - Újpest FC: Gólok száma páratlan/páros - Páros/Páratlan tipp