Ahogy vártam méretes verést mért a PSV-re Erik ten Hag csapata. Tadicék úgy nyertek 5:0-ra, hogy a szerb gólja mellett két assisztot is kiosztott, de a másik bombaformában levő támadójuk Sebastien Haller is remekelt előkészítőként, mind pedig befejezőként, így továbbra is megállíthatatlan erőként nyomulnak előre.

Nincs is kérdés, messze kiemelkednek a holland pontvadászatból, fixre veszem hogy újra bajnokok lesznek. Ehhez persze az ilyen kötelező feladatokat meg kell oldani, ami mondjuk nem szokott gondot okozni nekik, bár tegyük hozzá mumusuk a Heracles.. Februárban ugyan 2:0-ra győztek Almeloban, amíg ősszel 5:0-ra mosták le őket, előtte viszont bármilyen furcsa is de 2017 után 2019-ben és 2020-ban is összejött nekik hazai pályán a világraszóló csoda. Valahogy nem félek viszont hogy ez megismétlődik, megérzés..

Túl jó ezaz Ajax most és bár igen fontos Bajnokok Ligája találkozó vár rájuk a jövőhét közepén Németországban, négy napjuk azért lesz pihenni. Illetve különösebben aggódniuk sem kell hiszen egy Dortmund elleni vereség esetén is jó esélyekkel bírnak hiszen eddig 100%-os teljesítménnyel állnak a csoport élén. Mégis az említett BL meccsokán mondom azt, hogy a holland mester hamar szeretné eldönteni a három pont sorsát és már félidőre vezetést harcol ki csapatával amit aztán nem eresztenek ki a kezükből.

A Heracles eredményeit böngészvén egy dolog egyből szemet szúrt. Komoly ellenfelük nem nagyon volt, amihez képest a 13.helyezés s mindössze 10 szerzett pont nagyon pocsék. A kiesés elkerülésére ugyan elég lehet, de az Ajax ellen hát...édeskevés. A GAE ellen nemrég 4:2-re kaptak ki úgy hogy kettős emberelőnyben is mattolták őket a hazaiak, majd a sereghajtó és teljesen kilátástalan helyzetben levő Zwolle éppen ellenük szerezte meg első győzelmét.

Két gólos Ajax győzelmet várok,

tipp: 1-3

Heracles Almelo - Ajax: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp