A héten már a második alkalommal rendezik meg ezt a párosítást, legutóbb kedden találkoztak kupamérkőzésen. Akkor rendes játékidő után 2-2-re álltak a felek, majd egy hosszabbításban szerzett góllal győzött és jutott tovább a Mainz csapata.

A hazai klub nem kezdte jól a bajnokságot, az újonc csapat jelenleg az utolsó előtti, tizenhetedik helyen helyezkedik el, egyelőre győzelem nélkül állnak. A Bielefeld jelenleg tíz mérkőzéses nyeretlenségi szériában vannak, még annak idején a Német Kupa 1.fordulójában sikerült nyerjenek. Nem kételkedek abban, hogy előbb-utóbb összejön majd nekik, de vajon nem lesz túl késő? Nagyon úgy fest, hogy a Fürth mellett a Bielefeld is a kiesés elkerüléséért küzdeni, bár van még ott egy pár csapat, akinek idén nem megy: Augsburg vagy éppen meglepetésre a Frankfurt is nagyon gyenge idén.

A Mainz a múlt héten megtörte a három mérkőzéses nyeretlen sorozatát és nyerni tudott, illetve a már írt kupamérkőzésen is sikerült győzelmet arassanak a hosszabbítás után. Ők várják jobb formában a találkozót, és jó esélyük van arra, hogy itt is szerezzenek legalább egy pontot.

A hazaiak gyenge támadójátéka nézz szembe a vendégek jó védekezésével, ezért kicsit kockázatos tipp lehet ez a gólváltás. A Bielefeld sem kap sok gólt, náluk a legnagyobb probléma a kevés rúgott gól, bár a Mainz csapata sem a sok góljával tűnik ki most. 9-14-es gólarány találkozik a 12-9-essel, egyik sem annyira rossz, de amíg a Mainz ezzel ott tud lenni a nyolcadik helyen, és négy győzelemmel állnak, addig a Bielefeld utolsó előtti, nyert mérkőzés nélkül.

Nem várok sok gólt, a hétközi kupamérkőzés ellenére sem, küzdős találkozóra számítok. Fejben 1-1 vagy 1-2 a tippem, az idei formájuk alapján simán benne van ez az eredmény.

Arminia Bielefeld - Mainz 05: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp