Rég foglalkoztam román ligával, mivel eléggé kiszámíthatatlan lett, és így, hogy alapszakasz-rájátszás menetben zajlik a bajnokság a lényeges dolgok úgyis csak kora tavasszal kezdődnek.

Két nagyon gyengén szereplő csapat találkozója lesz vasárnap délután, míg ez vendég oldalon nem annyira meglepő, addig a hazaiak részéről igencsak kínos az idei szereplés, tekintve, hogy két éve még román kupadöntőben szerepeltek, tavaly negyedik helyen zártak, amivel Konferencia Liga selejtezőt is képesek voltak kiharcolni. Idén valami elromlott, nem akartak jönni az eredmények, Diószegi Laci klubtulajdonos a szíven viseli a csapata sorsát, nehéz volt elfogadnia a sok negatív komentet és véleményt, még a lemondásán is gondolkodott, de aztán erőt vett magán, látta, hogy változtatásra van szükség és az edzői poszton történt meg a csere nem is olyan rég. Eddig az edzőcsere sem segített sokat, hiszen két vereséggel kezdett az olasz szakember Cristiano Bergodi, de ami önbizalom növelő lehet a csapat számára az a hétközi kupa siker, amivel sikerült kiharcolni a negyeddöntőbe jutást.

Dinamonál még a szentgyörgyinél is rosszabb a helyzet, évek óta pénzhiányban szenvednek, ezelőtt két évvel a kiesés elkerülését úgy ünnepelték az ultrák Bukarest utcáin, mintha bajnokságot nyertek volna, tavalyi szezonban szerencséjük volt, hogy került két jóval gyengébben teljesítő ellenfél, idén viszont már nem nagyon tudom mi mentheti meg őket. Szerencsével is hadilábon állnak, múlt héten a Rapid az utolsó percben mentett pontot ellenük, hétközben a FC Arges a kupában egy 90+5 percben szerzett góllal jutott tovább a Dinamo ellen. Ez az utolsó két szerencsétlenül alakuló végjáték rendesen földre vihette az eddig se szárnyaló moráljukat.

Egy jobb képességű, magasabb polcra pályázó hazai csapat győzelmét várom ma délután.

ACS Sepsi OSK Sfântul Gheorghe - Dinamo Bucureşti: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp