Serie A vasárnapi matiné. Az újon Salernitana utolsó előttiként fogadja a listavezető nápolyiakat a Stadio Arechiben.

A Salernitana hét közben szerezte meg az első diadalát a Serie A -ban, ehhez a másik újonc Veneziahoz kellett elutazniuk.

Hiába a múlt hétvégi fővárosban az AS Roma ellen elért 0-0, a hétközi Bologna elleni 3-0 -as simázással, újra vezetik a tabellát a déliek, pontazonossággal az AC MIlannal.

Luciano Spalletti remekül összerakta a világoskékeket, ami káprázatos emellett az pedig a védelem szilárdsága. A Napoli a tíz forduló alatt összesen három gólt kapott a 22 szerzett mellett. A Fiorentina, Juventus és a Genoa tudta bevenni egyszer-egyszer az Ospina és Meret által őrzött ketrecet.

A védelem tehát betonbiztosnak tűnik, elől pedig Insigne és a többiek rendre bevisznek 1-2-3 találatot, ami elég a sikerhez. A kisebb csapatok ellen rendre lehozták a meccset különösebb megingás nélkül, márpedig a Salernitana is a gyengusok közé tartozik látványosan.

A Stefano Colantuono irányította bordó mezesek, eddig két nagy csapatot fogadtak odahaza és rendre rúgott gól nélküli fiaskó lett belőle. Az Atalanta 1-0, az AS Roma 4-0 -val kente el az újonc száját.

Most a listavezetőn a sor, hogy bizonyítsa újfent ebben a szezonban számolni kell velük hosszútávon, márpedig az ilyen idegenbeli fellépéseket kötelező meggyőző teljesítménnyel megoldaniuk. Érdekesség, hogy a Napoli 22 gólt szerzett a Salerniatana pedig ugyanennyit kapott a 10 forduló alatt. Spallettinek eddig 3-1 az edzőkollégájával szemben a mérlege, ma pedig a harmadik sikere is meglehet egy kapott gól nélküli bajnokin.

Salernitana - Napoli: Salernitana által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp