Hiánypótlásra készül a Kisvárda csapata a Zalaegerszeg elleni találkozón, hisz az a furcsa helyzet állt elő, hogy a hazaiaknak rövid első osztályú tagságuk alatt sikerült már legyőzniük pályaválasztóként a zalaiakat, viszont Kisvárdán még sohasem nyertek bajnokin. A másodosztályban többször is sikerült, a Magyar Kupában szintén, de valahogy ez az első NB I-es hazai győzelem nem nagyon akar megszületni.

Most az előjelek alapján nagyon jó esélyt látok erre, de nem biztos, hogy a "felsőbb erők" jó szemmel néznék, ha a bajnokság harmadánál egy "falusi", nem szerethető, "migránscsapat" állna a tabella élen. Pedig "Mónár Matyi" legnagyobb bánatára még ez is előfordulhat és akkor a királyi TV Mátyása megint törheti a fejét, hogy hogyan oldja meg, hogy hétfőn a Góóól2-ben ne kelljen a listavezetőről beszélni. ( E hét hétfőn frappánsan megoldotta. :) ) Ennyi kitérő után lássuk, mit várhatunk a találkozótól.

Három nyeretlen bajnoki után hét közben a kupában gálázott Joao Janeiro csapata az osztálytárs MTK ellenében. Joao nagyon okosan oldotta meg ezt a feladatot, hisz az általam vártnál sokkal erősebb kezdőt küldött ebbe az összecsapásba és amikor már padlón volt az ellenfél, akkor szépen elkezdte pihentetni a kulcsjátékosait. Ennek köszönhetően egy friss, önbizalomtól duzzadó keretből válogathat a ZTE elleni mérkőzéshez. Ha igazak a hírek, akkor Claudiu Bumba is újra edzésbe állt. Az Ő szerepvállalásával azért bővülnének a támadószekció lehetőségei és valószínűleg a hatékonysága is. Viszont "szűrőben" Simovic begyűjtötte 5. sárga lapját, így Ő biztosan kihagyja a mostani találkozót. Ő az első áldozata a várdaiakat sújtó lapcunaminak, de kétsége senkinek ne legyen felőle, lesz ez még rosszabb is.

Persze attól függ, hogy honnan nézzük, mert abban biztos vagyok, hogy a ZTE oldalán ez a hír azért nem okozott pánikot. A három bajnoki győzelemmel és egy kupa kieséssel a háta mögött Kisvárdára érkező zalaiak, nem titkoltan győzni mennek a Rétköz fővárosába. Annyit azért hozzátennék a pár héttel ezelőtt még a kispadtól sírva búcsúzkodó Waltner Róbert optimizmusához, hogy nem biztos, hogy Fortuna ma is a csapatában lesz. Mivel mind a három győzelmüket láttam így bizton állíthatom, hogy az MTK elleni győzelmükhöz kellett Grozav 1:0-nál elhibázott büntetője. A Fradi elleni bravúrjukhoz, melyen feltörte a hátukat a háló, a kapufát csókolgathatták a meccs végén. A kiesőjelölt Gyirmót pedig legyünk őszinték a második félidőben lefocizta Őket. Szóval én a száraz tények ellenére sem érzem azt, hogy annyira acélos lenne a kék-fehér armada. Ehhez jön még, egy szerintem taktikailag elbaltázott kupa kiesés, ahol Waltner épp az ellenkezőjét lépte meg, mint Joao Janeiro. Ez a hosszabbításig menő kupakiesés, a mentális fáradtsággal együtt járó fizikai fáradtság, valamint az utazást is figyelembe véve rövidebb regenerálódási lehetőség nálam nem a vendégcsapat malmára hajtja a vizet.

Mindent figyelembe véve én Joao Janeiro csapatának a győzelmét várom, melyért a lelátón meg is teszek mindent.

Kisvarda - Zalaegerszegi TE: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp