A mérkőzéssel kapcsolatban az a legnagyobb kérdés, hogy a hazai együttes tudja-e ott folytatni, ahol szerdán abbahagyta. Nem kerdés, hogy jó öt évre előre előtte minden kívánságát és szerencséjét az idén gyengélkedő Gladbach, mert azért valljuk be, más magyarázat nem lehetett arra az eredményre.

Hazai pályán ugyan, de sima, 5-0-ás győzelmet aratott a Borussia a bajor sztárcsapat felett. Afelett a Bayern felett, akik idén is űrfocit tolnak, bár azért egy-egy hiba belecsúszik a gépezetbe. Na bumm, előfordul, amúgy is inkább a bajnokságra és a Bl-re koncentrálnak, bár azért csúnya verést kaptak. Kiderült, ők is emberek és tudnak hibázni, gyengén játszani. Na persze, nem lekicsinyleni akarom a hazai csapat teljesítményét, sokkal inkább azt gondolom, hogy jól csinálták amit csináltak. Mentek előre és nem álltak meg, hogy tartsák az eredményt. Remélhetőleg ma is ezt láthatjuk tőlük.

A tizenkettedik fogadja a tizennegyedik helyezettet itt, de a Gladbach helyezése nem éppen reális. Egy esetleges győzelemmel megkezdhetik a hazaiak a felzárkózást, amit azért ideje lenne. A baj az, hogy a nyerhető találkozókat nem tudja hozni a hazai együttes, kikaptak pl. a Herthától, az Augsburgtól vagy az Union Berlintől is.

Vendég oldalon a cél egyértelmű, kiharcolni a bentmaradást. Ez nehéz lesz, ugyanis öt-hat csapat egy szinten van jelenleg, és nagyon tömörülnek hátul. Kevés gólt rúgnak és sokat kapnak, így azt gondolom, hogy ma sem ússzák meg kevés góllal.

A Mönchengladbach a Bayern ellen győzelemmel olyan önbizalomra tett szert, ami könnyen átsegítheti a csapatot azon, hogy itt is magabiztos győzelmet arathassanak. Azért valljuk be, egy ilyen győzelemmel csak jól lehet ma játszani. Legalább három hazai gólt várok.

Borussia Mönchengladbach - VfL Bochum: Borussia Mönchengladbach által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp