Normál esetben nem foglalkoztam volna a magyar másodosztályú Pécsi MFC - Nyíregyháza Spartacus találkozóval, mert annyira megtippelhetetlen volt számomra. Az egyre jobb eredményeket produkáló Pécs kupázott hét közben Csákváron, a Szpari edzőt váltott bő egy hete, tehát már ezek miatt a tények miatt is felejtős volt mostanáig nekem ez a mérkőzés, de közben befutott egy hír, amit érdemes figyelembe venni. A tegnapi megyei napilap már pedzegette, hogy korunk vírusa tizedeli a nyíregyházai keretet, de sokkal nagyobb a baj, mint az előre sejthető volt. Ettől függetlenül sem merem fix hazaiba ajánlani a meccset, mert a Pécsről sokkal kevesebb információm van, mint a vendégekről, de egy DNB1-be bele kell férnie a találkozónak.

Feczkó Tamás érkeztével teljesen más impulzusokat kapott a Szpari, melynek mindjárt az első mérkőzésen kézzel fogható jele volt. 2:0-ra verték az egyébként jó erőkből álló Szolnokot. A szabolcsi megyeszékhelyen egyből úrrá lett egyfajta egészséges optimizmus, hogy hátha menthető még a szezon. Nem kizárt, hogy folytatódhatott volna a Feczkó mágia, de most újabb, a sporttól független nehézséggel találták magukat szembe. Igen, a vírusról van szó. Pár órával ezelőtti telefonbeszélgetésemre hivatkozva mondhatom, hogy a múlt heti kezdőcsapat több mint 50%-a hiányozni fog ma. Köztük meghatározó játékosok minden csapatrészből. Ha ehhez hozzáveszem, hogy a megye I-es Szpari II-ből töltötték fel az utazó keretet, akkor azért el lehet képzelni, hogy ez a meccs a vendégek részéről a túlélésről fog szólni.

Meglepően lazán kezelték a pécsiek a csákvári kupafiaskót. Pont annyit szántak rá, mint amennyit ér ebben a formájában ez a sorozat. Sokkal inkább foglalkoztatja Vas Lászlót a "Pamacs" edzőjét a bajnokság és ennek megfelelően készítette fel az övéit. Helycserés meccs még hazai győzelem estén lesz a találkozóból, mert jelenleg 5 pont az 5. helyen álló Szpari előnye a 8. helyezett vendéglátójával szemben. Viszont kellően betömörítené egy esetleges pécsi siker a táblázat első felében tartózkodó csapatokat.

Ha egy kicsit kreatívabb és eredményesebb lenne a Pécs támadójátéka, akkor sima hazaiba is vállalnám a tippet a teljesen felforgatott nyírségi védelem ellen. De mivel nem az, ezért nem árt az óvatosság a tipp megtételénél.

Pécsi MFC - Nyíregyháza Spartacus: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp