Az NBII 14. fordulójának zárótalálkozóját Miskolcon vívják. A héten megannyi sérülés és betegség szedte szét a Diósgyőr keretét, ám a hétfői bajnokira többen is visszatérhetnek, többek között a válogatott támadó Könyves Norbert.

Kondás Elemérék nagyot küzdöttek a lehetőségekhez mérten Kazincbarcikán a Magyar Kupában, aminek végül 3-2 -es eredmény és kiesés lett a vége. Odahaza rendre jobb teljesítményre képesek a borsodiak, veretlenek is 4 siker mellett két remi csúszott be.

Vendégségbe az esetleges sikerével az első helyre ugró Szombathelyi Haladás érkezik. Az együttest remekül megszervezte Németh Szabolcs vezetőedző, a zöld-fehérek rendre a biztos védekezésből indulnak ki, ez a taktikájuk, elől pedig bíznak az egyetlen egy találatokban. Odahaza még csak-csak képesek több gólra, de idegenben rendre 0 vagy 1 találatra képesek.

Egy feljutásra pályázó Szombathelyről beszélünk, ezért is érdekes, hogy idegenben a hét fellépésükön összesen öt gólra voltak képesek és négyszer góltalanok maradtak. De hát a betonbiztos védelmükkel ezekkel a mutatókkal is sikeresek lehetnek, hiszen az idegenbeli tabellán 5:1 -es gólkülönbséggel is előkelő helyen állnak.

A Diósgyőr odahaza eddig jól kezelte a rangadókat. A Vasason a Pécsen és a Nyíregyházán is felülkerekedtek.

Egy igazi taktikai harcra lehet számítani. A Haladás nem fog változtatni a bevált és sikeres recepten, a biztos védekezésre alapozva fut ki a pályára. Gólkavalkádot ne várjunk egy esetleg két gól dönthet a presztízs bajnokin a második élvonalban, de az nálam biztosnak tűnik ez a Hali nem fog most sem kettőt gurítani.

Diósgyőri VTK - Szombathelyi Haladás: Szombathelyi Haladás által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp