November 1, kezdődik egy újabb hónap. Egy 'bemelegítő' tippet hozok, statisztika és megérzés alapján is játszható kategória nálam.

A spanyoloknál ez a találkozó zárja a fordulót, és bár nem egy sláger-párosítás, megvan, meglesz a maga szépsége. Mindkét együttes a dénomjaival küzd, egyik sem képes átlépni saját árnyékát, aminek folyománya, hogy kieső helyen tanyázik a Levante meg a Granada is.

A Levante elöregedett. Fura, mert megnéztem a transfermarkton a csapatok átlag-életkorát, és ott a Levante ilyen középmezőnyös, de itt nyilván a keret összes tagját nézik, a 0 meccses 18 éves első kerethez tartozó srácokat is. De nem lehet fiatalnak nevezni egy csapatot, ahol egy 34 és 36 éves csatár rohamoz. Javier Pereira mester próbálkozik mindennel, már a 4. meccse jön a csapat kispadján, és ha úgy nézzük, 3 meccsből 0-2-1 a mérleg, az önmagában nem tragédia. Ráadásul e 3 meccsben volt egy Sevilla, egy Atleti, nem épp könnyen verhető csapatok.

Pereira kihozta a Levante azon arcát, amelyet már láttunk az előző idényekben. A sokat lövős, de még többet kapós Levantét. Ennek előbb-utóbb meglesz a gyümölcse, de idén elmaradnak a földöntúli Aitor Fernandez bravúrok. Rengeteg gólt kap a csapat. Akcióból a legtöbbet, de rögzített helyzeteknél is sebezhető, szögletek, szabadrúgások után is a Levante kapja a legtöbb gólt. A kontrákat eddig megúszták (egy gólt kaptak ellentámadásból), de ez nyílván változni fog, mert Javi Pereira sokkal bátrabb felfogásban játszatja csapatát, mint elődje.

Mese nincs, a Levante rohamozni fog. Morales és Bardhi a Sevilla és az Atleti elleni meccseken duplázott, két olyan játékos szerzett önbizalmat ezzel, akik a gólokért felelősek. Soldadót sem lehet még leírni, lehet, hogy sebessége nem az igazi már, de a rutinja megvan, és biztos lesz egy-két meccs, amit majd ő fog eldönteni. Nem mellesleg épp a Granadától érkezett...

A Granadánál nem lesz Gonalons, Eteki és Duarte, fontos láncszemek hiányoznak a védekező gépezetből. Érdekesség, hogy Soldadóra a válasz Molina lehet, aki szintén veterán, de már Bacca is 35 éves. Akár öregfiúk meccs is lehetne. Írtam, hogy kik hiányoznak a Granada szűrő-védekező szekciójából, márpedig velük együtt is az andalúz együttes engedte ez ellenfeleknek a legtöbb lövést. A Levante sem zárt jól, a hatodik legrosszabb csapat ebben a tekintetben. Ehhez jön még, hogy az 'új' mester még tökösebb, még bevállalósabb focit erőltet, szóval ez olyan találkozó lesz, ahol szerintem a két gól a minimum. Eleve utolsó 7 meccsük olyan volt, hogy mindkét csapat betalált. Soldado mellett Rochina is extrán motivált lehet, hisz előző csapata ellen lép pályára.

Én úgy vélem, elegük van a csapatoknak a döntetlenekből, az egy helyben való toporgásból. Kivont karddal mennek egymásnak, és amelyik csapat jobb napot fog ki, az nyer. De az, hogy itt gólszegény találkozót látunk, szerintem kizárt.

Levante - Granada CF: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp