Közeledik a tenisz szezon vége, elrajtolt az utolsó ezres torna, szokás szerint Párizsban, a nap második mérkőzésén a centerpályán játszhat a hazai kedvenc Herbert, és a nextgen egyik legjobbja, Carlos Alcaraz.

Herbert klasszikus páros teniszezőnek mondható inkább, egyéniben még nem nyert tornát, ellenben párban valakivel már 21 tornagyőzelemnél jár, a héten is inkább Mahut oldalán érhet el nagyobb sikereket, mint sem szingliben. Szabadkártyával jutott a főtáblára, jelenleg épphogy csak 100-on belül van az egykor top 40-es Herbert. Nagyon gyenge szezont futott idén, év elején Marseilleben még döntőzni tudott Medvedevvel, de azóta max egy-két kanyart tud venni a versenyeken, pedig az év vége felé már challanger szintre is kacsingatott, egyáltalán nincs most formában.

Carlos Alcaraz a jövő egyik nagy felfedezettje lehet, de a top 10 gyakorlatilag már a következő évben garantált, ha ilyen ütemben halad a fejlődése, Ferrero alatt egészen jó kezekben van a még csak 18 éves spanyol. Vízválasztó volt ez az év számára, megnyerte Umagban élete első tornáját, negyeddöntőzött a US Openen, és az előző héten Bécsben elődöntőzött Zverev ellen. Salakon és kemény borításra is megvan a játéka, de a kifejezetten gyors fedett körülmények között is nagy sikereket ért el, Berrettinit és Murrayt is két vállra fektette. Nagyon gyors teniszt játszik, mind a két oldalról nagyon élesen üt, agresszíven támad minden labdát, viszont még néha túlvállalja magát, a legjobbak ellen még nem mindig hoz jó döntéseket, de lefelé már stabilan elveri a gyengébbeket.

Nagyon sima Alcaraz győzelemnek kellene lennie, gyakorlatilag a hálójátékon kívül mindenben jobb a spanyol, nálam ez 0:2.

Herbert, Pierre-Hugues - Alcaraz, Carlos: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp