Nagyon nem alakultak jól a Juve utóbbi hetei. 11 forduló után a Serie A-ban már 16 pontos hátrányban vannak az éllovassal szemben, a Sassuolo ellen otthon, hétvégén pedig Veronában szenvedtek 1-2 -es vereséget. Elhangzottak a nagy kijelentések, hogy el kell fogadni ez a Juve középkategória most. Szerintem nem, ez csak altatás, összefogják szedni magukat és ha a bajnoki cím nem is lesz meg a BL indulás simán bekerül a szatyorba. Éles kontraszt, hogy míg a bajnokságban szenvednek, addig a Champoins Leagueban szárnyalnak, legalábbis eredményeket nézve Allegri fiai. A Malmö ellen idegenben 3-0 -ra, A Chelsea ellen 1-0 -ra, Szentpéterváron szintén 1-0 -ra diadalmaskodott az öreg hölgy. A sorozatos kudarcok után a BL fellépés újra lehetőséget ad, hogy helyrerántsák magukat, ráadásul Chiesa is felléphet és segítheti Dybala és Morata előrejátékát.

A zenit a Juve elleni vereség óta odahaza a Premijer Ligában felkapcsolta a motort és a fővárosi riválisokat alaposan kiosztotta. A Szergej Szemak vezette szentpéterváriak előbb a Szpartakot 7-1 -re majd a Dinamot 4-1 -re gázolták el. Azmun és Mosztovoj előbbin duplázott, de Claudinho Dzyuba is többször betalált a két bajnokin.

Ám a Bajnokok Ligája más környezet, teljesen más szint. A Zenit eddig háromszor találkozott a BL -ben a Juventussal rendre gól nélkül maradt, egy 0-0 mellett két 1-0 -ás olasz siker.

Ez a mai fellépés is egy tipikus, olaszos minimális gólos szagú győzelmet sejtet. A Juventus amilyen gyengus a Serie A ban mostanság, kontrasztba állítva olyan magabiztos a nemzetközi szintére, ma is megoldják szokásos módon az orosz bajnokot. Tippem: 1-0 vagy 2-0

Juventus - Zenit Szentpétervár: Zenit Szentpétervár által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp