Izgalmas, komoly téttel bíró mérkőzésre számíthatunk ma az Adams Parkban, ahol a jelenlegi 3. helyezett Wycombe Wanderers fogadja a 11. helyezett Ipswich Town csapatát. "The Big Match" harangozza be a találkozót a hazaiak honlapja és számomra van egy különös bája annak, ahogyan arrafelé kezelik ezt a mérkőzést. A tét nem kevés, hisz hazai győzelem esetén még az is előfordulhat, hogy a Chairboys az élre ugrik. Viszont a túloldalon ott lesz a Tractor Boys, akiknek minden bizonnyal lesz ehhez egy két szavuk.

A Gareth Ainsworth-t által irányított Wycombe büszkélkedhet már csak azzal a ténnyel, hogy 100%-ak hazai pályán Sky Bet League One-ban. Ehhez mondjuk kellett egy szerencsés sorsolás is, de pár összefoglalójukat megtekintve mondhatom, hogy nem érdemtelenül birtokolják ezt a címet. Nagyon komoly támadófocit nyomatnak, sok távoli lövéssel fűszerezve. Ami megint szembeötlő volt és ez gólt, gólokat jelenthez a tippünkhöz az az, hogy az utolsó pillanatig hajtanak. Ennek köszönhető, hogy sokszor az utolsó pillanatokban döntik el a maguk javára a mérkőzést. Gólvágójuk Garath McCleary a mai mérkőzésen sem állhat csapata rendelkezésére, de a Wycombe támadószekciója nem egy emberes. Akár Sam Vokes, akár Ryan Tafazolli képes arra, hogy átvegye a szerepét. Ugyanakkor amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy a védelmük, védekezésük sebezhető. Ezt egy ilyen Ipswich szintű csapat kihasználhatja.

Ebben nagy szerepe lehet Macauley Bonne-nak, aki 10 találattal csapata legeredményesebbje, de már két meccse gólképtelen. Többek között az Ő eredménytelensége is hozzájárult ahhoz, hogy hétvégén vereséget szenvedett Paul Cook csapata az ezáltal élre ugró Plymouth otthonában. Pedig már kezdett egy szép veretlenségi sorozatot kiépíteni a kék-fehér alakulat. Most itt a lehetőség egy újabb megindításához, de ahhoz nem elég az, hogy a liga legeredményesebb támadósorával rendelkeznek. A védelem stabilitásán is munkálkodniuk kellene, de ez valahogy nem akar nekik összejönni. Most a hírek szerint Luke Woolfenden és Hayden Coulson visszatérhetnek ebbe a csapatrészbe, de szegény embert az ág is húzza alapon most a középpályáról és a támadószekcióból lesznek hiányzóik a vendégeknek.

Nehezen tudom elképzelni, hogy ez a mérkőzés 0:0-ba fulladjon. Sokkal inkább úgy gondolom, hogy mind a két csapat szerez majd gólt és egyikük meg is nyeri a mérkőzést.

Wycombe Wanderers - Ipswich Town: Gólok száma - Felett/alatt tipp