A két héttel ezelőtti Bl találkozón alaposan meglepett mindenkit ez a párharc. Egyrészt, a Dortmundnak momentuma nem volt a gólszerzésre, míg az Ajax kiváló futballal és hatékony helyzetkihasználással kiütötte a Dortmundot.

A legfontosabb, hogy a norvég Haaland még egy darabig nincs, így másra hárul a gólszerzés. Ez a személy úgy fest, hogy Thorgen Hazard lesz, mostanában nagyon megy neki. Rose mostanában 3-4-2-1-et játszik a Dortmunddal, kérdéses, hogy ez mennyire fog életképes lenni a nagyobb csapatok ellen. A kicsik ellen ugyan működik, de láthatóan nehezebben megy a gólszerzés a Dortmundnak, mint pár szezonnal ezelőtt. Nincsen meg az az átütő erő, a gyors letámadás és a kontra. Így nehéz lesz, főleg, ha azt nézzük, hogy egy Ajax ellen mire mentek legutóbb (nem leírván a hollandokat).

A legutóbbi egymás ellenin 4-3-3-at játszatott csapatával a nyáron kinevezett Rose, abban a felállásban több gyenge teljesítmény is volt a pályán. Akkor még a norvéggal, illetve Malen is kezdő volt, de úgy látszik, hogy a fiatal holland is kezd kispadra szorulni. Bár szerintem ma esélyt kaphat a kezdőben, elvégre elég jól ismeri az Ajaxot, csak kérdés, hogy elkezd-e végre ő is mutatni valamit, eddig elég halovány a teljesítménye.

Amennyiben itt pontot szereznek a hollandok, biztosan továbbjutnak, és amilyen a gólkülönbségük, kizárt, hogy ne a csoport első helyén. Azonban egy botlás még beleférhet, elvégre a +10-es gólkülönbségük azt mutatja, hogy kiemelkednek innen, elég 6 pontot szerezzenek a három mérkőzésen, az már elég a továbbjutáshoz. A múltheti, Heracles elleni mérkőzésen nem ment a csapatnak, kérdés, hogy nem pörögtek 100%-on, vagy csak nem jött össze semmi. Én inkább utóbbira tippelnék.

Hazai pályán muszáj visszavágjon a Dortmund az Ajaxnak, ez nem kérdés. Ha szeretnének továbbjutni, akkor többet nem hibázhatnak, valamint csak a csoportmásodik helyén juthatnak tovább, köszönhetően az Ajax jó-, és a Dortmund rossz gólkülönbségének. Ha úgy alakul, akkor akár már ma is visszacsúszhatnak a harmadik helyre, és nagyon nehéz dolguk lesz.

Azt gondolom, hogy nyerhetnek a németek ezen a találkozón, de ahhoz egynél több gólt kell szerezzenek. Több Ajax játékos játékában is benne van a gól, ezért nagyon sokat számít, hogyan fogja kihasználni helyzeteit a német csapat. Legalább két Dortmund gólt várok.

Borussia Dortmund - Ajax: Borussia Dortmund által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp