A harmadik helyezett Tottenham fogadja a második helyen álló Vitesse csapatát a Konferencia Liga 4.fordulójában. A G csoortban egyedül az dőlt el idáig, hogy a szlovén Mura együttese csoportutolsóként biztosan búcsúzik.

Két pont előnnyel áll a második, továbbjutó helyen a holland együttes. Tavaly sokáig úgy állt, hogy előrébb is végezhet a Vitesse, de a szezon végére elfogytak és végül csak a negyedik helyen zártak. Az a helyezés Konferencia Liga-selejtezőt ért, amelyet sikeresen vettek és ide nyertek besorolást. Két győzelem és egy vereség a csapat neve mellett, az előző körben verték az angolokat. Idén már több meglepetés veresége is van a klubnak, pl. Willem II 0-3, Twente 1-4 vagy Go Ahead 1-2.

A Tottenham nincs a legjobb formában és kérdéses, hogy egy ilyen bohócliga mennyire kell nekik. A csapatnál edzőváltás történt, Antonio Contét nevezték ki a csapat élére. Ez lesz számára az első tétmérkőzés, de várhatóan ma is B csapat fog pályára lépni, mint eddig mindhárom alkalommal a csoportkör és a selejtező során. Hétvégén Everton ellen bajnoki, amit nyernie kell a londoniaknak, mert már ígyis elég ramatyul állnak. 10 forduló után 5-0-5 és 9-16-os gólarány. Egyre jobban hígul a tabella, el kell kapaszkodjon felfelé a Tottenham, mert könnyen elúszhat a BL vagy éppen az EL.

Nagyon sok gólt kap idén az angol csapat, szerintem ma sem ússzák meg kapott gól nélkül. Az olasz edző elsődleges feladata szerintem a védelem stabilizálása lesz, majd ezután jöhet minden más. A fiatal hazai csapattól azt várom, hogy lesz legalább egy gyenge láncszem a csapatban és a hollandok minimum egyszer kihasználják azt. Aztán az is benne van, hogy az új edzővel sima győzelmet aratnak a hazaiak. Mindenesetre én az előbbi forgatókönyvnek szavazok bizalmat, de azt sem bánom, ha úgy nyer a Tottenham, hogy kapnak egy gólt.

Tottenham - Vitesse: Vitesse által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp