Az újból feljutó Empoli Aurelio Andreazzoli vezetésével látványosan szeret nyílt futballal előrukkolni, pláne odahaza a Carlo Castelloniban. Az elért eredményekből is tisztán kitűnik mindez, egyedüliként a mezőnyből a 11 lejátszott forduló alatt egy döntetlent sem játszottak. Azonban azt is észre kell venni, hogy látványosan van eddig két arca az együttesnek. Odahaza szinte semmi nem jön össze, egy győzelem mellett öt vereség, idegenben pedig pont az ellenkezője, legyőzték a Juventust, Cagliarit, Salernitanat és a Sassuolot, csupán a Roma ellen szenvedtek vereséget.

Itt az ideje, hogy a saját szurkolóiknak is végre örömöt okozzanak. Az állandóságról sosem híres Genoa sem a legszebb napjait éli. A Davide Ballardini trenírozta Rossoblu nyolc meccses nyeretlenséggel bír a Serie A -ban. Két olyan együttes találkozik, akik keresik a sikert, az Empoli otthon nem találja a receptet, míg a Genoa Szeptember eleje óta csak nyomozza, hajszolja a győzelem érzését.

Ebből a bajnokiból ezzel az előzménnyel, nem várhatunk mást, mint, hogy szépen neki esnek egymásnak a csapatok és egy érdekfeszítő nyitó meccset produkálnak a 12. forduló kezdéséül.

Minf az Empoli, mind a Genoa rendre úgy kezdik a bajnokikat, hogy ők kerülnek hátrányba, az Empoli utolsó öt meccséből négyen, a Genoanak pedig utolsó tíz fellépéséből kilencen esett meg ez. Semmelyik együttes védelme nem a stabilitásról híres, mindkét fél már 21 illetve 22 gólt szedett be. Minden tényező gól dús nyitányt ígér, a két gyenge formát mutató, csapongó felek csatáján.

Empoli - Genoa: Gólok száma - Felett/alatt tipp